Congresul National 'Hristos impartasit copiilor'

In perioada 1-3 septembrie a.c., cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si la initiativa Biroului de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic-Educational al Patriarhiei se va desfasura la Palatul Patriarhiei Al treilea Congres National „Hristos impartasit copiilor”. La acest eveniment sunt invitati, pe langa inspectorii eparhiali pentru cateheza din fiecare eparhie, si reprezentanti din Ministerul Educatiei si Cercetarii, din Organizatia World Vision International (din tara si strainatate), ai Secretariatului de Stat pentru Culte si alte persoane interesate de bunul mers al educatiei religioase din parohii.

Congresul National „Hristos Impartasit Copiilor” isi propune o dezbatere pe tema eficientei acestui proiect, solutii la o parte din problemele cu care preotii s-au confruntat pana in acest moment si un plan concret de actiune pentru asigurarea sustenabilitatii acestui proiect.

De asemenea, in cadrul congresului va fi prezentata o noua initiativa a Bisericii Ortodoxe Romane, desfasurata in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania. Este vorba despre un proiect („Alege scoala II”) realizat cu fonduri structurale europene, care isi propune prevenirea si scaderea abandonului scolar in randul copiilor defavorizati din mediul rural si urban, precum si promovarea de sanse egale la educatie pentru toti copiii.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

25 August 2010

Vizualizari: 246

Voteaza:

Congresul National 'Hristos impartasit copiilor' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE