Consfatuirea nationala anuala a inspectorilor de religie, la Sambata de Sus

Consfatuirea nationala anuala a inspectorilor de religie din Patriarhia Romana va avea loc la Manastirea 'Brancoveanu' de la Sambata de Sus in perioada 5-7 septembrie, informeaza „Ziarul Lumina”. Intalnirea este organizata, la propunerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de Patriarhia Romana, Arhiepiscopia Sibiului si Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu. Evenimentul se bucura de binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si a Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

La intalnirea de la Sambata de Sus vor participa inspectori de religie din fiecare judet, reprezentanti ai ministerului, insp. general prof.

Catalin Paslaru, precum si diac. George Jambore, inspector in cadrul Sectorului Teologic-educational al Patriarhiei Romane.

Consfatuirea organizata in fiecare an la inceputul lunii septembrie va aborda diverse teme de actualitate pentru inspectorii de religie. Se vor discuta aspecte legate de inceputul si structura anului scolar 2010-2011, de statutul orei de religie in cadrul invatamantului romanesc, de structura portofoliului inspectorului de specialitate, precum si de prezentarea auxiliarelor didactice nou-aparute. Vor fi prezentate recomandari metodologice, programe scolare revizuite, planuri-cadru, programe scolare de trunchi comun, precum si programe scolare pentru cursuri optionale, oferta nationala, dar si alte probleme de care sunt interesati in mod direct inspectorii de religie.

Marti, 7 septembrie, inspectorii de religie vor vizita centrul istoric al Sibiului si vor avea o intalnire cu membrii Consiliului profesoral al Facultatii de Teologie Ortodoxa 'Andrei Saguna' si vor participa la o serie de activitati culturale la Muzeul 'Astra' din Dumbrava Sibiului.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

06 Septembrie 2010

Vizualizari: 700

Voteaza:

Consfatuirea nationala anuala a inspectorilor de religie, la Sambata de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE