Consiliu Eparhial in Arhiepiscopia Sibiului

La Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus a avut loc sambata, 20 octombrie 2012, sedinta Consiliului Eparhial din Arhiepiscopia Sibiului. In cadrul acesteia, au fost aprobate toate lucrarile sectoarelor administrative din eparhie si s-au evaluat proiectele in desfasurare.

Sedinta a fost precedata de Sfanta Liturghie, oficiata in paraclisul manastirii de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Dupa Sfanta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujba de Te Deum, la care au participat Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si membrii Consiliului Eparhial Sibiu.Lucrarile sedintei au avut loc in sinodiconul manastirii de la poalele Muntilor Fagaras, sub presedintia IPS Mitropolit Laurentiu. Pe langa membrii consiliului, au fost prezenti la sedinta si consilierii pearhiali, membrii administratiei si exarhatului eparhiale, dar si protopopii din Arhiepiscopia Sibiului. Scopul sedintei a fost aprobarea tuturor hotararilor Permanentei Consiliului Eparhial, decizii luate in intervalul de timp scurs de la ultima sedinta eparhiala a consiliului si pana la cea de sambata, 20 octombrie.

”Am aprobat schimbarile de personal care au avut loc in aceasta perioada si numirile de preoti in parohiile Arhiepiscopiei noastre. Discutiile pe partea economica s-au axat pe lucrarile de la centrul nostru din Paltinis, de la centrul eparhial din Sibiu si gospodaria anexa. S-a discutat si despre perspectivele amenajarii unui parc la intrarea in incinta manastirii de la Sambata de Sus, astfel incat sa fie prins si cimitirul si casa de oaspeti ce se afla in constructie”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Colecta pentru Catedrala Mantuirii Neamului

La aceeasi sedinta a fost luat in discutie si programul editorial pe care Editura ”Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului l-a pus in aplicare in aceasta perioada, precum si activitatea tipografiei arhidiecezane. Pe ordinea de zi s-au mai aflat si discutii despre activitatea manastirilor din Arhiepiscopia Sibiului, precum si actiunile eparhiale din domeniul asistentei sociale. Cu acest prilej, IPS Mitropolit Laurentiu le-a multumit consilierilor din administratia eparhiala si protopopilor din teritoriu pentru fructuoasa colaborare si pentru roadele activitatilor administrative si pastoral-misionare din cele 11 protopopiate. Ierarhul a apreciat eforturile facute in eparhie pentru a contribui la colecta nationala pentru Catedralei manturii neamului si le-a multumit parintilor protopopi pentru raspunsul promt la aceasta solicitare din partea Patriarhiei Romane.

Sedinta de la Sambata de Sus a avut si rolul de a pregati ultima intalnire a membrilor Consiliului Eparhial din Arhiepiscopia Sibiului de la finalul acestui an, intalnire ce va precede la randule ei lucrarile Adunarii eparhiale.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

22 Octombrie 2012

Vizualizari: 323

Voteaza:

Consiliu Eparhial in Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE