Copiii din Manastur beneficiaza de un centru comunitar ortodox

 

Incepand din luna iulie a acestui an, in cadrul Centrului social-misionar "Sfantul Vasile cel Mare" din Cluj, a fost inaugurat "Centrul comunitar pentru tineret", adresat copiilor din cartierul Manastur si care propune printre activitati: sportul, pianul, sahul, pictura, etc. Programul de functionare al acestui Centru este de luni pana vineri, intre orele 16-20, iar scopul lui este de a oferi un cadru organizat copiilor care doresc sa-si petreaca timpul liber intr-un mod placut si educativ, ca o alternativa pozitiva la tentatiile cotidiene.

 

In prezent, in proiect sunt inscrisi un numar de 69 de copii, dar se urmareste cresterea numarului celor care desfasoara activitati in cadrul centrului, pana la cateva sute.

 

Activitatile propuse copiilor sunt asigurate de profesori voluntari si platiti, specializati, Centrul beneficiind si de o baza logistica si materiale didactice necesare unei bune desfasurari a proiectului.

 

In cadrul Centrului "Sfantul Vasile cel Mare", patronat de Arhiepiscopia Clujului, se desfasoara si alte proiecte sociale destinate recuperarii copiilor aflati in abandon scolar, in cadrul "Scolii Christiana", functioneaza "Cantina sociala Christiana", care ofera o mesa zilnic, unui numar de 65 persoane nevoiase, precum si proiectul "Solidaritatea crestina", destinat sprijinirii unui numar de 250 de familii, cu alimente de baza.

 

Biroul de presa

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

 

.

15 Octombrie 2007

Vizualizari: 774

Voteaza:

Copiii din Manastur beneficiaza de un centru comunitar ortodox 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE