Corala Armonia, in spectacol la Drobeta Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin are loc pe 10 aprilie cel mai mare eveniment cultural artistic al anului, organizat de Episcopia Severinului si Strehaiei.

In cetatea de pe malul Dunarii va sustine un spectacol prepascal Corala barbateasca "Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, la Casa Tineretului din municipiu.
 
Fresca muzicala, numita “In vremea aceea.

”, pentru solisti, cor si orchestra, compusa de preotul Ion Popescu Runcu, orchestrata si revazuta de conf. univ. dr. Horatiu Alexandrescu, este o transpunere muzicala a Patimilor lui Iisus (incepand cu momentul aducerii in fata lui Pilat) ce se finalizeaza cu Invierea Mantuitorului.
 
Ansamblul muzical este format din coralele "Armonia" si "Cuvant Bun" ale Arhiepiscopiei Tomisului, grupul coral al Liceului Pedagogic Constantin Bratescu si Orchestra Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovschi, dirijor asist. univ. drd. Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.
 
Coordonatorul proiectului este lect. univ. drd. pr. Valeriu Roman, consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Spectacolul va incepe la ora 18:00, iar intrarea este libera.
 
Corala barbateasca "Armonia” a fost infiintata in anul 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la initiativa Pr. Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru.
 
In perioada 4-14 iulie 2012, Corala barbateasca "Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijata de Arhid. Drd. Iulian Dumitru, a participat la cea de-a 7-a editie a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games), desfasurata la Cincinnati, Ohio, in Statele Unite ale Americii.
 
Dupa ce pe 7 iulie a castigat aur la sectiunea Folclor, pe 12 iulie a obtinut cea de-a doua medalie de aur la sectiunea Muzica religiilor.

.
Pe aceeaşi temă

05 Aprilie 2013

Vizualizari: 242

Voteaza:

Corala Armonia, in spectacol la Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE