Corul 'Armonia' din Baia Mare a concertat in Catedrala mitropolitana din Sibiu

Corul “Armonia” din Baia Mare a sustinut sambata, 14 decembrie, un concert de colinde traditionale in Catedrala mitropolitana din Sibiu. La concert au participat Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, preoti slujitori la Catedrala mitropolitana si multimi de credinciosi.

Seria de concerte din acest an a fost deschisa sambata aceasta de corul “Armonia” din Baia Mare, dirijat de profesoara Mihaela Bob Zaiceanu.

Colindele traditionale romanesti, cele specifice Maramuresului si Ardealului, dar si altor zone ale tarii au rasunat in Catedrala mitropolitana din Sibiu, creand o atmosfera deosebita, de mare sarbatoare. Invesmantati in costume ce amintesc de portul popular transilvanean, in care albul si negru simbolizeza puritatea sufleteasca, dar si sobrietatea si starea de pocainta a crestinului ardelean, coristii din Baia Mare au oferit sibienilor o seara duhovniceasca specifica marile sarbatori din an.

IPS Mitropolit Laurentiu le-a multumit la sfarsitul concertului pentru drumul lung facut pentru a colinda la Sibiu, locul unde Sfantul Andrei Saguna, care a pastorit si inaintasii lor din nordul Ardealului, cheama spre inchinare si cinstire pe toti fratii de neam si credinta.

La final, oaspetii din Nordul Transilvaniei au avut posibilitatea sa se inchine la racla in care este pastrat capul Sfantului Andrei Saguna, dar si la cea in care se afla celelalte parti din moastele marelui mitropolit. Coristii au primit apoi daruri de la IPS Mitropolit Laurentiu, au fost binecuvantati si li s-a adresat invitatia de a veni si in urmatorii ani sa colinde la Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

15 Decembrie 2013

Vizualizari: 367

Voteaza:

Corul 'Armonia' din Baia Mare a concertat in Catedrala mitropolitana din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE