Corul 'Symbol' organizeaza sesiune de admitere

Daca esti baiat si ai intre 10 si 12 ani sau fata intre 11 si 18 de ani, ai aptitudini si cunostinte muzicale si iti place muzica de calitate, poti deveni unul dintre membrii Corului de copii si tineret „Symbol” al Patriarhiei Romane.

Sambata, pe 15 ianuarie, de la ora 12.30, Corul „Symbol” organizeaza la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, in Amfiteatrul „I. Gh. Coman”, o noua sesiune de admitere.

„Trebuie sa prezinte un cantec, doua, la alegerea lor. Dupa care noi le vom da un fragment melodic de reprodus, doua sau trei fragmente daca nu ne-am lamurit, pentru a verifica memoria muzicala si acuratetea auzului muzical. Le schimbam tonalitatea, cand mai sus cand mai jos, pentru a vedea finetea auzului. Le dam sa cante gama Do Major, in urcare si in coborare, pentru a vedea intinderea vocii. Ultima proba este aceea de solfegiu, la care multi intampina dificultati. Nu este eliminatorie aceasta proba, dar este bine ca ei sa fie si ‚notisti’. Daca sunt cu aptitudini pronuntate, cu auz foarte bun, memorie foarte buna, voce frumoasa, solfegiul se invata pe parcurs”, a spus pentru TRINITAS TV, pr. diac. Jean Lupu, dirijorul corului Symbol.

Nu exista un numar limitat de locuri, astfel incat vor fi admisi toti cei care indeplinesc conditiile de selectie.

„Nu este limita de locuri in cor, principal este sa avem echilibru pe partide. Urmarim mereu acest echilibru si recrutam in functie de nevoile de la partidele respective. Cei mai putini copii de la Corul Symbol au fost 60, dar cei mai multi au fost 95”, a mai spus pr. diac Jean Lupu.

Corul de copii si tineret „Symbol” al Patriarhiei Romane este una dintre cele mai bune si renumite formatii corale din tara. De-a lungul timpului a participat la numeroase concerte si concursuri interne si internationale si, recent, a fost laureat al Concursului International pentru coruri “Franz Schubert” de la Viena.

„Cei care vin la acest cor se aleg cu multiple beneficii. In primul rand este problema educatiei generale, iar familiile care pun pret pe educarea copiilor lor, in spiritul moralei crestine, orienteaza copiii spre acest cor. La noi se pune mare pret pe educatie, punctualitate, corectitudine, daruire, fratietate. Corul Symbol este o mare familie”, dupa cum a spus dirijorul corului Symbol, pr. diac. Jean Lupu.

Corul de copii si tineret „Symbol” al Patriarhiei Romane a fost infiintat in 1990.

Sursa: basilica.ro
 

12 Ianuarie 2011

Vizualizari: 211

Voteaza:

Corul 'Symbol' organizeaza sesiune de admitere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE