Covasna: Enoriasii, indemnati sa doneze 2% din venit


Transilvania-Covasna-Culte-Finante

Covasna: Enoriasii, indemnati sa doneze 2% din venit

Preotii ortodocsi din municipiul Sfantu Gheorghe ii indeamna pe enoriasi sa doneze bisericilor cota de 2% din venit, transmite corespondentul ROMPRES.

Preotul paroh Corneliu Bujoreanu de la Catedrala Ortodoxa Romana din Sfantu Gheorghe le-a cerut duminica credinciosilor sa-si exercite dreptul de a alege o organizatie nonguvernamentala careia sa-i vireze cota de 2%, precizand ca in cazul neexprimarii vreunei optiuni acesti bani vor fi varsati la bugetul de stat.

"Puteti alege sa orice asociatie, o liga de fotbal, dar puteti alege sa ajutati biserica", a declarat preotul Corneliu Bujoreanu.

Acesta a mai adaugat ca formularele pentru donatiile in contul Parohiei vor putea fi gasite incepand de miercuri la Catedrala Ortodoxa din centrul municipiului.

Potrivit datelor furnizate de Directia Finantelor Publice Covasna, anul trecut doar 12.

874 de cetateni au directionat cota de 2% din impozitul pe venitul anual datorat statului, adica aproape un sfert din numarul total al contribuabililor.

Suma adunata a fost de 382.868 lei si a fost virata in contul a 795 de asociatii si fundatii non-profit.

Majoritatea donatiilor au fost facute in beneficiul Asociatiei de intrajutorare a politistilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, dar si in cel al unor asociatii culturale, de sanatate, caritabile ori religioase. Parohia Ortodoxa Romana din Sfantu Gheorghe a adunat 7.379 lei, cea din Intorsura Buzaului 871 lei, iar Manastirea "Schimbarea la fata" din Sita Buzaului, 623 lei.

Directorul Directiei Finantelor Publice, Bela Balint e de parere ca organizatiile nonguvernamentale din judetul Covasna ar trebui sa-si faca mai mult lobby si publicitate pentru a se face cunoscute si a determina cat mai multi oameni sa directioneze banii in conturile lor.

Oana Malina Negrea

.

28 Ianuarie 2008

Vizualizari: 337

Voteaza:

Covasna: Enoriasii, indemnati sa doneze 2% din venit 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE