Crucea Patriarhala pentru conf. dr. Adrian Lemeni

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a conferit ieri, 26 noiembrie 2015, Crucea Patriarhală pentru mireni cu gramată și titlul de consilier patriarhal onorific domnului conf. univ. dr. Adrian Lemeni, consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul administrației de stat și în cadrul Administraţiei Patriarhale, informează Agenţia de ştiri BASILICA. Evenimentul a avut loc în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală.

În calitatea de secretar de stat pentru culte (2005-2007 şi 2009-2012), conf. dr. Adrian Lemeni a contribuit la realizarea și susținerea Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, precum și la promovarea unui cadru legislativ corespunzător în ceea ce privește sprijinul cultelor recunoscute din România.

În cadrul activităţii de consilier patriarhal coordonator al Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române, a fost direct implicat în semnarea Protocolului cu privire la predarea disciplinei religie - cultul ortodox în învățământul preuniversitar și la organizarea învățământului teologic ortodox preuniversitar și universitar, încheiat între Patriarhia Română, Ministerul Educației Naționale și Secretariatul de Stat pentru Culte (29 mai 2014); a sprijinit campania pentru promovarea înscrierii elevilor la ora de religie în urma deciziei din primăvară a Curţii Constituţionale; a inițiat și a realizat planul strategic pentru creșterea calității educației religioase; a coordonat desfășurarea unor activități și evenimente academice și culturale la nivel național și internațional.

Crucea Patriarhală este cea mai înaltă distincţie care se conferă de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu gramată, clericilor şi mirenilor cu o activitate meritorie îndelungată pe tărâm pastoral-misionar, administrativ-bisericesc, didactic-educativ şi social-filantropic.

Sursa: ziarullumina.ro
 

27 Noiembrie 2015

Vizualizari: 114

Voteaza:

Crucea Patriarhala pentru conf. dr. Adrian Lemeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE