Cultura si spiritualitate crestina la Stanesti

Cu ocazia aniversarii a 600 de ani de atestare documentara a localitatii Stanesti, la caminul cultural din comuna va avea loc sambata, 18 august, orele 11, simpozionul intitulat „Cultura, istorie si spiritualitate - Stanesti 600”.

Cu aceasta ocazie va avea loc lansarea lucrarii „Valori cultural-istorice si spirituale ale satului de pe Valea Tazlaului Sarat, judetul Bacau”, coordonata de prof. univ. dr. Constantin Parascan, dupa care va avea loc un program artistic cu participarea actorului Dionisie Vitcu.

Dupa-amiaza, la orele 17.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” vor fi aduse moastele Sfantului Teodosie de la Brazi si vesmantul Sfintei Cuvioase Parascheva”, urmand ca la orele 18.00, sa fie oficiata slujba Vecerniei.

Duminica, 19 august, orele 9.00, va avea loc resfintirea bisericii de catre un sobor de preoti in frunte cu PS Episcop Ioachim Bacauanul, urmata de sfintirea Asezamantului Social-filantropic „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Dupa sfanta Liturghie, va fi binecuvantat si monumentul Eroilor satului Stanesti. Manifestarile cultural religioase de la Stanesti sunt organizate de parohia Stanesti, primaria comunei Magiresti, Fundatia Culturala „Urmasii razesilor gazari de pe Valea Tazlaului Sarat”, in cadrul unui proiect finantat de Consiliul Judetean Bacau.

Sursa: epr.ro
 

16 August 2012

Vizualizari: 789

Voteaza:

Cultura si spiritualitate crestina la Stanesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE