Curs si seminar de Medicina si Teologie la Bistrita


Curs si seminar de Medicina si Teologie la Bistrita

 

In zilele de 16-17 iunie 2008 vor avea loc la Bistrita lucrarile Seminarului Ortodox de Medicina si Teologie, aflat la a saptea editie. Temele acestei intalniri sunt: Consimtamantul informat si perspectiva crestin ortodoxa asupra prelevarii si transplantului de organe, sustinut de prof. dr. Vasile Astarastoaie, presedintele Comisiei de Bioetica din Ministerul Sanatatii.

Seminarul va incepe la ora 9.

30 cu slujba de Te-Deum oficiata de Preasfintitul Episcop vicar Vasile Somesanul, urmata de deschiderea lucrarilor in Saloanele hotelului Diana. In deschiderea sesiunii vor vorbi Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu si Dr. Mircea Gelu Buta gazda si animatorul acestor intalniri. Cu o zi inainte participantii vor putea audia un curs asupra consimtamantului informat.

Seminarul este organizat de Arhiepiscopia Clujului in colaborare cu Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud si vor participa teologi, oameni din lumea medicala, juristi din tara si strainatate in incercarea de a defini un punct de vedere comun al medicinii si teologiei in problema transplantului de organe.

 

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

 

.

11 Iunie 2008

Vizualizari: 436

Voteaza:

Curs si seminar de Medicina si Teologie la Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE