Cursuri de cantareti bisericesti in Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului organizeaza o noua serie de cursuri pentru cantareti bisericesti. Cei care doresc se pot inscrie pana pe 31 august, la Secretariatul Seminarului Teologic, urmand ca in perioada 1 septembrie – 17 decembrie 2011, sa participe in fiecare sambata la cursuri de formare ca viitori cantareti la strana.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda o cerere, recomandarea preotului paroh, copia ultimelor studii absolvite si copia certificatului de botez. „Cea mai importanta conditie este cea legata de recomandarea preotului paroh, avand scopul ca la finalul acestei pregatiri a cantaretilor bisericesti, sa poata fi incadrati intr-o anumita parohie”, a declarat consilierul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cristian Baciu.

Pe langa orele de muzica si randuiala bisericeasca, aceste cursuri vor include discipline biblice, Vechiul Testament si Noul Testament, Dogmatica, Istorie bisericeasca, precum si cunostinte de cultura generala privind invatamantul teologic. Vor sustine aceste lectii preoti profesori de la Seminarul Teologic si cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj.

La cursurile de cantareti bisericesti organizate de Arhiepiscopia Clujului pot participa credinciosi si din alte eparhii. La final, ei vor primi o diploma care le va permite angajarea pe un post de cantaret bisericesc in orice parohie de pe cuprinsul Patriarhiei Romane.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

26 August 2011

Vizualizari: 1341

Voteaza:

Cursuri de cantareti bisericesti in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE