Cursuri pastorale la Manastirea Ratesti

La Liceul Teologic Monahal "Sfantul Epifanie al Ciprului“ de la Manastirea buzoiana Ratesti a avut loc, ieri, 2 iulie 2012, deschiderea cursurilor preotesti pe probleme teologice, duhovnicesti si de interes bisericesc, organizate, deja, de mai multi ani incoace. La eveniment a fost prezent si Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Epifanie al Buzaului si Vrancei, care a asistat la oficierea Sfintei Liturghii.

In cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintitul Parinte Epifanie a vorbit despre cele trei obiective urmarite prin intermediul cursurilor preotesti: respectarea randuielilor liturgice, improspatarea cunostintelor teologice, precum si recreerea duhovniceasca prin participarea la sfintele slujbe.

Stagiul de pregatire reuneste, in fiecare saptamana, de luni si pana joi, cate 20 de preoti din Eparhia Buzaului si Vrancei, randuiti pe protopopiate. Anul acesta, la prima serie participa slujitori ai Sfintelor Altare din Protoieriile Buzau III si Panciu, insotiti de parintii protopopi.

Cursurile preotesti se vor incheia la jumatatea lunii august, urmand ca dupa Postul Sfintei Marii sa aiba loc un stagiu de pregatire cu maicile si surorile din asezamintele monahale buzoiene si vrancene, care sunt randuite sa dea raspunsurile la strana.

Sursa: basilica.ro

03 Iulie 2012

Vizualizari: 290

Voteaza:

Cursuri pastorale la Manastirea Ratesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE