Cursuri la Sibiu pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie

La Facultatea de Teologie Ortodoxa "Sfantul Andrei Saguna" din Sibiu, sunt organizate in perioada 3-13 septembrie, cursuri pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie. Deschiderea cursurilor va avea loc luni, 3 septembrie, la ora 9.

00, prin slujba de Te-Deum din capela facultatii, urmata de cuvantul de binecuvantare al Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. In fiecare zi de curs, preotii vor participa la Sfanta Liturghie si la Vecernie, iar la final, in ultima zi vor sustine un examen scris si oral din materia predata si discutata la cursurile de la Sibiu.

Intre temele abordate de profesorii de la prestigioasa facultate din Sibiu amintim: “Coordonatele teologiei ortodoxe romanesti. Raspunsuri la problemele contemporane”, curs predat de arhid. prof. univ. dr. Ioan Ica jr., „Biserica Ortodoxa Romana si diaspora romaneasca”, curs sustinut de pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifar, „Probleme, metode si mijloace pastorale in societatea actuala: parohia din mediul urban si rural”, tema prezentata de pr. lect.univ. dr. Mihai Iosu, „Necesitatea cunoasterii canoanelor si a legiuirilor bisericesti pentru viata religioasa”, tema abordata de pr. conf. univ. dr. Irimie Marga, „Importanta predicii si catehezei pentru pastoratie”, curs sustinut de pr. conf.univ. dr. Constantin Necula si „Relatia dintre Sfintele Taine si Spatiul Liturgic”, curs predat de conf.univ. dr. Ciprian Streza.

Pe langa aceste cursuri tematice, se vor preda si cursuri de metodologie pentru obtinerea gradelor profesionale in preoti si vor avea loc intalniri in care se vor discuta probleme organizatorice.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

01 Septembrie 2012

Vizualizari: 451

Voteaza:

Cursuri la Sibiu pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

grade in preotie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE