Cuviosul Dimitrie cel Nou, Sfantul aducator de sfinti

Arhiepiscopia Bucurestilor, avandu-l ca arhipastor pe Preafericitul Parinte Daniel, Arhiepiscopul Bucurestilor, Mitropolitul Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Tronului Cezareei Capadociei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-a impartasit in ultimii ani de bogate daruri duhovnicesti. Printre acestea, prezenta in Capitala a unor sfinte relicve, din initiativa si prin stradania Chiriarhului, a insemnat o mare binecuvantare pentru credinciosii din Bucuresti si imprejurimi, dar si din intreaga Patriarhie si din afara tarii, Colina Bucuriei din Piata Unirii dovedindu-se a fi unul dintre cele mai cautate locuri de pelerinii de pretutindeni.

Astfel, in octombrie 2008, la implinirea a 2.000 de ani de la nasterea Sfantului Apostol Pavel, moastele sale au sosit pe Colina Bucuriei, din initiativa Preafericitului Parinte Daniel si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Panteleimon, mitropolit de Veria, Nausa si Kampania.

In octombrie 2009, in cadrul procesiunii Calea Sfintilor, moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou au fost insotite de moastele Sfantului Ierarh Vasile cel Mare, de moastele Sfantului Grigore Teologul, de moastele Sfantului Grigorie al Nissei si de cele ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

In 2010, pe Colina Bucuriei a poposit, spre bucuria sutelor de mii de pelerini veniti din toate colturile tarii, Cinstitul Lemn al Sfintei si de Viata Facatoarei Cruci (23 – 29 octombrie 2010), adus fiind, cu straduinta Preafericitului Parinte Daniel, din Mitropolia de Drama (Grecia).

In 24 octombrie 2011, Cinstitul Cap al Sfantului Apostol Andrei a sosit la Bucuresti, fiind purtat in procesiune pe marile artere ale Capitalei, inclusiv la santierul ansamblului Catedralei Mantuirii Neamului (24 – 31 octombrie 2011).

In toamna anului 2012, la Bucuresti au sosit moastele Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul aduse in capitala Romaniei de la Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina (Grecia).

Anul acesta, din initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, au fost aduse pe Colina Bucuriei doua icoane ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena cu particele din Lemnul Sfintei Cruci si din moastele Sfintei Imparatese Elena din Grecia, impreuna cu moastele Sfantului Mare Mucenic Artemie, general al Sfantului Imparat Constantin cel Mare, aduse de la Manastirea Caldarusani (jud. Ilfov).

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

24 Octombrie 2013

Vizualizari: 200

Voteaza:

Cuviosul Dimitrie cel Nou, Sfantul aducator de sfinti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE