Denii in saptamana a V-a a Postului la Catedrala episcopala din Turnu Severin

Potrivit randuielilor liturgice ale Bisericii, in miercurea din saptamana a cincea a Postului Mare, la Catedrala episcopala din Drobeta Turnu Severin se va oficia Denia Canonului cel Mare al Sf. Andrei Criteanul.La aceasta slujba importanta va participa si Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei. Arhiereul mehedințean va avea alaturi soborul de preoti si diaconi ai Catedralei episcopale.

Spre deosebire de lectura din prima saptamana din Postul Mare, cand canonul Sf. Andrei este impartit in patru stari citite la slujbele Pavecernitei din zilele de luni, marti, miercuri si joi, in miercurea aceasta, canonul se va citi integral in cadrul slujbei Pavecernitei Mari.

Fiind o slujba de mare insemnatate, credinciosii sunt poftiti sa se roage alaturi de Parintele Episcop si de parintii slujitori, aducand lui Dumnezeu multumire pentru buna trecere a Postului Mare.

Raspunsurile vor fi date la ambele strane de catre cele doua grupuri psaltice ale Catedralei, “Sf. Gheorghe” si „Sf. Nicodim”.

Prezenta arhiereului va bucura si vineri credinciosii, cand se va citi Denia Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2014

Vizualizari: 185

Voteaza:

Denii in saptamana a V-a a Postului la Catedrala episcopala din Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE