Deschiderea primului Colegiu National Ortodox in Cluj-Napoca

In contextul in care spectrul descurajant al unei lumi tot mai indiferente la dimensiunea spirituala a vietii si la formarea sufleteasca a tinerilor se face simtit si in spatiul public romanesc, Arhiepiscopia Clujului isi propune sa ofere o alternativa educationala si formativa adresata copiilor din ciclul primar prin deschiderea, in colaborare cu Seminarul Teologic clujean, a primului Colegiu National Ortodox din Cluj-Napoca.

Festivitatea oficiala de inaugurare a Colegiului si deschiderea noului an scolar va avea loc sambata, 15 septembrie 2012, de la ora 10.00, cand Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia slujba de Te-Deum in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si a corpului profesoral, a parintilor si a elevilor care vor invata in aceasta scoala.

Incepand din anul scolar 2012-2013, in cadrul Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca vor functiona patru clase de ciclu primar: doua clase pregatitoare si doua clase I, intr-un corp de cladire situat pe Str. Avram Iancu nr.

6, cu cele mai bune conditii de invatat, un spatiu generos de recreere si cu teren de sport, avand toate standardelele impuse de un invatamant de calitate.

Scoala le va oferi elevilor un mediu sigur si favorabil invatarii, bazat pe valorile moralei crestine, va asigura un corp profesoral foarte bine pregatit profesional, cursuri optionale de limba germana si engleza, si va asigura, optional, programul „After school”, care va include pe langa pregatirea temelor pentru a doua zi si diverse cercuri tematice: pictura, muzica, dansuri, balet, teatru, etc.

Prin acest proiect, orientat in mod evident spre sansa si viitorul tinerilor, se reia si o veche traditie scolara confesionala ortodoxa, cand, la Cluj, a functionat Liceul ortodox de fete „Doamna Stanca” si Liceul ortodox de baieti „Mitropolitul Simion Stefan”.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov

.

13 Septembrie 2012

Vizualizari: 374

Voteaza:

Deschiderea primului Colegiu National Ortodox in Cluj-Napoca 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

colegiu ortodox

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE