Doua decenii de invatamant teologic universitar in Cetatea Baniei

Viata culturala si eclesiala din Arhiepiscopia Craiovei va imbraca vesmant de sarbatoare la sfarsitul acestei saptamani, cu prilejul aniversarii a doua decenii de invatamant teologic universitar neintrerupt in Cetatea Baniei si a inaugurarii Centrului de restaurare, conservare patrimoniu si vizualizare al Facultatii de Teologie din Craiova.

Sirul manifestarilor va fi deschis maine, 6 octombrie, la ora 13.00, cand va avea loc inaugurarea Centrului de restaurare, conservare patrimoniu si vizualizare al Facultatii de Teologie din Craiova. Dupa slujba de sfintire a noului sediu, oaspetii vor fi invitati in sala de festivitati a Centrului de restaurare. unde vor fi sustinute mai multe prelegeri si evocari.

Printre participanti se vor numara: ierarhi – membrii ai Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, invitati de marca din tara si strainatate, teologi, personalitati ale mediului academic, reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale.

Al doilea eveniment programat pentru ziua de sambata este inaugurarea Centrului pastoral social „Best life – Sfantul Ierarh Calinic”, din Craiova, strada Devei, nr. 16. Slujba de binecuvantare va fi oficiata de la ora 18.00 de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. Spre finalul zilei, invitatii vor vizita Manastirea Cosuna si Seminatul Teologic „Sfantul Grigorie Teologul” din Craiova.

A doua zi, duminica 7 octombrie, va avea loc slujba de resfintire a Bisericii „Sfintii Constantin si Elena” din localitatea Smadovicioara, comuna Secu, judetul Dolj. La Sfanta Liturghie vor sluji arhiereii invitati, inconjurati de preoti si diaconi. La trecerea prin Sfantul Altar, credinciosii vor primi binecuvantari si iconite cu Sfintii Imparati din partea Arhiepiscopiei Craiovei.

(Diac. Ionita Apostolache)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

05 Octombrie 2012

Vizualizari: 269

Voteaza:

Doua decenii de invatamant teologic universitar in Cetatea Baniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE