Doua noi parteneriate intre Arhiepiscopia Clujului si Episcopia Evanghelica din Wurttemberg

 

In perioada 22-25 noiembrie 2007 o delegatie a Bisericii Evanghelice din Wurttemberg-Germania, condusa de Episcopului FRANK O. JULY, s-a aflat intr-o vizita oficiala la Cluj, la invitatia Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu.


Programul celor trei zile a inclus dezbateri si conferinte pe teme de misiune sociala, intalniri cu episcopii reformat si lutheran din Cluj, prezentarea parteneriartului si a proiectelor comune pe care Arhiepiscopia Clujului le are cu Episcopia germana, intalniri cu organizatiile de tineret si cu reprezentantele Societatii Femeilor Ortodoxe, precum si vizitarea unor obiective sociale ale Arhiepiscopiei.


In Aula facultatii de Teologie Ortodoxa, Episcopul July a sustinut conferinta cu tema Importanta diaconiei si asistentei sociale in Biserica Evanghelica din Wurttemberg. Delegatia germana a vizitat si doua din proiectele sociale importante ale Arhiepiscopiei: Caminul de batrani "Acoperamantul Maicii Domnului" si Centrul Comunitar pentru Tineret din Turda.

 

Duminica, 25 noiembrie, Episcopul July, alaturi de membrii delegatiei a asistat, in Catedrala, la Sfanta Liturghie oficiata de Mitropolitul Bartolomeu, care a prezentat importanta si roadele parteneriatului in cei 13 ani de existenta. Tot in catedrala, Mitropolitul Bartolomeu a oferit fiecarui membru al delegatiei cate o icoana si a primit din partea Episcopului lutheran o Biblie germana cu ilustratii.

 

Dupa slujba din Catedrala, Mitropolitul Bartolomeu si Episcopul July au semnat la Centrul mitropolitan documentele de incheiere a doua noi parteneriate intre organizatiile de tineret din Cluj si Wurttemberg si dintre Facultatea de Teologie Ortodoxa Cluj si Centrul Pedagogico-Teologic din Stuttgart.


Parteneriatul incheiat in 1994 a reprezentat pentru Arhiepiscopia Clujului un dialog ce a dus la amplificarea misiunii si diaconiei sociale, iar pentru Episcopia Evanghelica din Wurttemberg sansa unei profunde cunoasteri si apropieri de spiritualitatea si trairea ortodoxa.

 

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 761

Voteaza:

Doua noi parteneriate intre Arhiepiscopia Clujului si Episcopia Evanghelica din Wurttemberg 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE