In perioada 3-5 iunie, Asociatia Tineretului Ortodox Roman (ATOR), filiala Iasi, a organizat un pelerinaj pe jos in Muntii Rarau, Giumalau si Calimani. Cei 22 de tineri au parcurs zeci de kilometri pe jos, exersand rugaciunea mintii si bucurandu-se de popasuri duhovnicesti la manastiri sau pe crestele muntilor.
Tinerii atoreni au ajuns, vineri seara, cu microbuzul, la Manastirea Grosi, din judetul Neamt, unde au cantat la slujba Paraclisului Maicii Domnului. A doua zi, tinerii au oferit raspunsurile la strana in cadrul Sfintei Liturghii, oficiata in biserica manastirii. Primul obiectiv al pelerinajului a fost Muntele Rarau, unde s-a vizitat Manastirea Rarau si Pietrele Doamnei, apoi grupul s-a indreptat spre Muntele Giumalau. Aici, la 1.857 de metri, se afla o cruce ridicata in cinstea eroilor cazuti pe front in cele doua razboaie mondiale. S-a coborat pe Valea Bistritei si s-a urcat spre Schitul „Sfintii 12 Apostoli“ din Muntii Calimani, al Manastirii Putna, din judetul Suceava.
„In prima zi a pelerinajului, urcand Muntele Rarau, cei 22 de atoreni au rostit in gand rugaciunea mintii. Exercitiul urcarii Muntelui Rarau s-a facut in vederea organizarii unui pelerinaj la pas in zona Neamtului, in perioada 16-19 august 2011, la care vor participa 300 de tineri. Nu m-am asteptat ca tinerii sa reziste sa parcurga, intr-o singura zi, 27 de kilometri, cu rucsacuri grele in spate. Am vazut Crucea eroilor de pe Muntele Giumalau, aflata la o altitudinea de 1.857 de metri. Tinerii au primit cuvant de folos duhovnicesc de la ierom. Alexie Ichim, staretul Manastirii Grosi, si de la ierom. Filotei Tifiniuc, egumenul Schitului «Sfintii 12 Apostoli», al Manastirii Putna. A fost un exercitiu de rugaciune, de rezistenta si de imprietenire“, a spus protos. Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului Asociatii de tineret din cadrul Sectorului de Misiune, statistica si prognoza pastorala al Arhiepiscopiei Iasilor.
Tinerii care au mers in pelerinaj si-au exprimat multumirea pentru organizarea acestei drumetii, in care au facut multa miscare si s-au detasat de viata cotidiana. „Pelerinajul a cuprins mai multe popasuri duhovnicesti, astfel ca vineri seara ne-am rugat, in cadrul Paraclisului Maicii Domnului, la Manastirea Grosi. Apoi, sambata dimineata, in acelasi loc, am asistat la Sfanta Liturghie, unde am oferit, alaturi de ceilalti atoreni, raspunsurile liturgice. In doua zile am urcat trei munti: Rarau, Giumalau si Calimani“, a marturisit Dragos Chelariu, membru ATOR, filiala Iasi. (C. Ciofu)
Sursa: mmb.ro
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.