Dubla sarbatoare la Catedrala din Urziceni

21 mai 2015 – Dublă sărbătoare la Catedrala din Urziceni
Înălțarea Domnului - Ziua eroilor și Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hramul cel dintâi al bisericii

Serbarea hramului Catedralei din Urziceni a început în seara zilei de 20 mai 2015 cu slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu. Au participat preoții din cercul pastoral Urziceni, dar și din parohiile limitrofe. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Ovidiu Dincă de la Parohia Sf.

Nicolae – Urziceni.

A doua zi Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu, Protopop de Urziceni, împreună cu părintele coslujitor Adrian Lucian Scărlătescu și Părintele Marin Nastasia, de la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Urziceni, care a rostit cuvântul de învățătură.

După slujbă, părintele protopop l-a felicitat pe domnul Constantin Sava, primarul Municipiului Urziceni, căruia i-a oferit un album și un buchet de floridin partea parohiei. Cu sprijinul Carrefour România și a domnului primar au fost oferite 300 de pachete cu alimente pentrucredincioșiiveniți la biserică.

Apoi, toți cei prezenți s-au deplasat la monumentul din centrul orașului pentru obișnuita slujbă de pomenire a eroilor neamului. Aici am fost însoțiți de notabilitățile urbei precum și de elevi de la Școala Ion Heliade Rădulescu îmbrăcați în frumoase costume școlare sau naționale. De asemenea au mai participat șielevi de la Liceul Tehnologic Sfânta Ecaterina, intonând cântece patriotice, coordonați de doamna profesoară de religie Mihaela Vatră.

În încheiere părintele protopop le-a vorbit elevilor despre datoria morală pe care o avem față de eroii neamului românesc cărora le datorăm libertatea și demnitatea noastră.

.

22 Mai 2015

Vizualizari: 139

Voteaza:

Dubla sarbatoare la Catedrala din Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE