Duminica Crucii la Catedrala Mitropolitana din Cluj

In duminica a treia din Postul Mare, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a savarsit Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Impreuna, sobor de preoti si diaconi, si o multime impresionanta de credinciosi, toti s-au odihnit la umbra Crucii lui Hristos, acum la jumatatea Postului, cu nadejdea intalnirii cu Hristos cel inviat la marele Praznic al Pastilor.

In cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintia Sa le-a vorbit credinciosilor despre semnificatia Crucii in lupta cu raul - Crucea este stindardul crestinilor de la inceputuri si pana in prezent. Crucea ne da identitatea de crestini si prin cruce ne recunoastem ca fii ai Imparatului biruitor. Atata timp cat ne vom desfasura viata sub ocrotirea acestui semn mantuitor vom fi si noi biruitori in lupta cu pacatul, si nici un dusman nu ne va putea sta impotriva.

Insemnandu-ne cu semnul Sfintei Cruci marturisim pe Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, Treimea cea de o fiinta si nedespartita si cerem ocrotire impotriva raului si dobandirea binecuvantarii Preasfintei Treimi. De aceea, la Taina Sfantului Maslu ne rugam cerand ocrotire de la Bunul Dumnezeu prin Sfanta Cruce, spunand: „Doamne, arma asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat noua; ca se ingrozeste si se cutremura, nesuferind a cauta spre puterea ei; ca morţii i-ai sculat si moartea o ai surpat, pentru aceasta ne inchinam ingroparii Tale si invierii”.

In aceeasi duminica PS Episcop Vicar Vasile Somesanul a savarsit Sfanta Liturghie in Parohia Mociu II, Protopopiatul Cluj I.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Aprilie 2013

Vizualizari: 1016

Voteaza:

Duminica Crucii la Catedrala Mitropolitana din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE