Dupa amiaza culturala romaneasca la Institutul Saint Serge

Institutul Teologic Saint Serge din Paris organizeaza duminica, 27 ianuarie 2013, incepand cu orele 15:00, evenimentul "O dupa amiaza in Romania”, dedicat culturii traditionale si spiritualitatii poporului roman.

In program sunt cuprinse imnuri religioase si cantece populare, interpretate de corul Parohiei romanesti Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, si dansuri folclorice.

Cei prezenti se vor putea bucura de dulciuri gatite dupa retete traditionale romanesti.

Institutul Teologic Saint Serge este singurul centru universitar din lumea francofona ce ofera un invatamant complet in teologia ortodoxa.

 Institutul a fost infiintat la scurt timp dupa Revolutia bolsevica din Rusia, din 1917, cand varfurile ganditorilor rusi din Franta au pus temeliile acestei scoli care a fost timp de peste sapte decenii renumita in toata lumea ortodoxa. Printre fondatorii de renume s-au aflat Serghei Bulgakov si George Florovsky, iar printre absolventi, Nikolai Evdokimov. Destinat sa fie o scoala de pregatire a preotilor rusi din diaspora, "Saint Serge“ a devenit o pepiniera religioasa si spirituala a Ortodoxiei, unde au absolvit episcopi, preoti si teologi faimosi.

.

15 Ianuarie 2013

Vizualizari: 271

Voteaza:

Dupa amiaza culturala romaneasca la Institutul Saint Serge 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE