Elevi din Brasov au adus bucurii si daruri copiilor bolnavi

Mai mulți elevi din Brașov au ales să petreacă Ziua Internațională a Copilului alături de pacienții Spitalului Clinic de Copii din oraș. După un mic instructaj au început activitățile ce au fost minuțios pregătite de inimoșii voluntari. Jumătate dintre ei au intrat pe secții pentru activitățile cu micuții pacienți ai spitalului. Elevii Colegiului Național “Andrei Șaguna”, susținuți și de Asociația “Șaguniști pentru Șaguniști”, au oferit fructe și mingi de tenis de câmp micuților bolnavi.

În curtea spitalului, elevii șaguniști împreună cu elevii lor de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov au organizat diverse ateliere sportive. La acestea au fost invitați și micuții care, din diverse motive, se aflau în curtea spitalului.

Activitățile pregătite de micii voluntari au fost diverse: jocuri tradiționale ale copilăriei precum șotron, elastic, ștafetă sau volei, activități sportive populare cum sunt badmintonul și aerobicul, precum și mici demonstrații de box și karate. Despre toate aceste activități au fost informați toți copii care s-au aflat în preajma atelierelor sportive de către elevi bine pregătiți și instruiți. Micuții au putut înțelege cât de sănătos este să lase tabletele și să se joace unii cu alții.

Atmosfera a fost una antrenantă, potrivită pentru a înveseli chiar și pe cei suferinzi. Medicii aflați în apropierea atelierelor nu au putut rezista tentației de a retrăi, pentru câteva clipe, bucuria jocurilor din copilărie.

În holul spitalului, un alt grup de elevi au pregătit un stand cu poze realizate la activități sportive profesioniste sau din viața lor de liceeni. Micii fotografi au căutat să îi facă pe pacienții din spital să se minuneze de frumusețea spoturilor surprinse de obiectivul aparatului foto. Astfel, pentru câteva clipe măcar, au mai uitat de suferința lor.

După o oră, voluntarii din saloane au făcut schimb cu cei de la atelierele sportive preluându-și unii altora responsabilitățile. Această rotație a creat oportunitatea fiecărui voluntar să cunoască din perspective personalului dintr-un spital dificultățile dar și bucuriile nobilei meserii de medic sau de asistent medical.

Medicii au apreciat în mod deosebit activitatea, înaintând propunerea de a se continua colaborarea prin ateliere de prim ajutor susținute de acești specialiști la Colegiul Național “Andrei Șaguna”. Întreg personalul a fost încântat de seriozitatea voluntarilor așteptând cu interes noi colaborări cu aceștia în cadrul acestei instituții ce se îngrijește de sănătatea micilor brașoveni.

Elevii voluntari au legat prietenii cu pacienții și cu greu au reușit să se despartă de unii de alții. Încă activitatea nu era încheiată când voluntarii doreau să afle cu real interes când pot reveni cu sprijinul lor.

Autor: pr. Vasile Goian
Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

02 Iunie 2016

Vizualizari: 492

Voteaza:

Elevi din Brasov au adus bucurii si daruri copiilor bolnavi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE