Episcopia Covasnei si Harghitei - gazda a unei reuniuni pe teme de istorie

 

La Centrul Eparhial al Episcopiei Covasnei si Harghitei din Miercurea Ciuc incep in aceasta dupa amiaza, la ora 16.00, lucrarile celei de-a XIII-a editii a sesiunii de comunicari stiintifice, avand ca tema "Romanii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, cultura, civilizatie". Lucrarile vor fi moderate de PS Episcop Ioan Selejan. Sesiunea reuneste aproximativ 100 de istorici, profesori, arhivari, muzeografi, sociologi si preoti.

 

Maine dezbaterile se vor desfasura pe patru sectiuni, respectiv istorie laica, istorie bisericeasca, etnografie - sociologie si arhivistica.

 

Lucrarile se vor desfasura atat la Centrul Eparhial, cat si la Muzeul Oltului si Muresului Superior, la Centrul Cultural "Miron Cristea", la Colegiul National "Octavian Goga" si la Directia Judeteana Harghita a Arhivelor Nationale. In program sunt prevazute, de asemenea, lansari de carte, vizionarea unui film documentar si vernisarea unei expozitii.

 

Organizatorii sesiunii de comunicari stiintifice sunt: Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, Directiile judetene ale Arhivelor Nationale din Harghita si Covasna, Centrul Ecleziastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan" si Centrul de Cultura "Arcus", cu sprijinul Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna.

 

.

23 Septembrie 2007

Vizualizari: 830

Voteaza:

Episcopia Covasnei si Harghitei - gazda a unei reuniuni pe teme de istorie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE