Episcopia Severinului incheie vineri un proiect cu finantare europeana

Vineri, 29.03.2013, Episcopia Severinului si Strehaiei organizeaza conferinta de presa pentru incheierea proiectului “PREGATIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA SI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NATIONAL” - POSDRU/81/3.2/S/53777.
 
Evenimentul va avea loc la Centrul Eparhial, in sala “Mitropolit Nestor Vornicescu”, incepand cu ora 10:00.


 
La conferinta va participa ierarhul locului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, impreuna cu toti angajatii Centrului Eparhial.
 
Proiectul PREGATIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA ŞI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NATIONAL este realizat de Episcopia Severinului si Strehaiei in parteneriat cu Episcopia Caransebesului, Muzeul Regiunii Portile de Fier si Universitatea din Presov (Slovacia), cu co-finantare din Fondul Social European prin Programul Operational Regional Dezvoltarea Resurselor Umane.
 
Scopul principal al formarii profesionale a angajatilor celor doua eparhii a fost determinat de faptul ca aceste eparhii administreaza 193 de monumente istorice de clasa A si B si un bogat tezaur de bunuri mobile de patrimoniu ce necesitau o inventariere si clasare cat mai urgenta.
 
Atat la nivel national, prin unitatile ierarhice, cat si local, s-au incheiat protocoale de colaborare cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative pentru evaluarea si protectia bunurilor culturale, prin utilizarea standardului international de identificare.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

27 Martie 2013

Vizualizari: 187

Voteaza:

Episcopia Severinului incheie vineri un proiect cu finantare europeana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE