Eroii neamului cinstiti pe 'Meteora' Bacaului

În ziua de prăznuire a Înălţării Domnului şi a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului a fost gazda unui eveniment cultural-duhovnicesc deosebit pentru comuna Mărgineni. În cadrul manifestărilor specifice „Anului Omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Piru” din Mărgineni, însoţiţi de domnul director Adrian Paraschiv şi de doamna director adjunct Otilia Ţăranu, au participat la o lecţie de „istorie vie”.

Prima parte a întâlnirii s-a desfăşurat în faţa Monumentului Eroilor amplasat în parcul din faţa Primăriei Comunei Mărgineni.

Aici, un sobor de preoţi din parohiile Mărgineni, Luncani şi Trebeş, au săvârşit slujba de pomenire a Eroilor Neamului Românesc, ostaşilor şi luptătorilor români din toate timpurile şi din toate locurile, dar în special a celor din cel de-al Doilea Război Mondial, înscrişi pe soclul monumentului. Alături de şcolari şi de cadrele didactice ale şcolii din localitate au mai fost prezenţi locuitori ai comunei, precum şi numeroase oficialităţi. Slujba s-a încheiat cu o scurtă alocuţiune rostită de către domnul primar, Marcelin Şolot.

Manifestarea a continuat la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului – Metoc Chiriarhal, prin bunăvoinţa şi sprijinul precuvioasei maici stareţe, stavrofora Magdalena Budeanu. Toţi cei prezenţi au adus un prinos de cinstire şi recunoştinţă Eroilor Români, reprezentaţi de către veteranii Celui de-al Doilea Război Mondial, domnii Nicolae Palade din satul Trebeş şi Dumitru V. Bardaşu din satul Valea Budului, care au fost martori şi mărturisitori ai evenimentelor istorice pe care le-au trăit. Intervenţiile lor au fost moderate de către doamna Tatiana Cruceanu, profesoară de istorie în cadrul mai multor şcoli din Comuna Mărgineni.

”În încheierea acestui eveniment au fost rostite poezii religioase alcătuite de către Înaltpreasfinţitul Ioachim şi au fost interpretate cântece patriotice în cinstea eroilor. Manifestarea cultural-educativă s-a încheiat într-o frumoasă atmosferă de bucurie creştină, copiii şi profesorii gustând din bunătăţile pregătite de obştea mănăstirii”, a declarat preotul Flavius Balaban.

Sursa: epr.ro
 

.

25 Mai 2015

Vizualizari: 167

Voteaza:

Eroii neamului cinstiti pe 'Meteora' Bacaului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE