Evenimente dedicate Sfintilor Chiril si Metodie in Tesalonic

Anul 2013 este inchinat Sfintilor Chiril si Metodie, intocmai cu Apostolii si luminatori ai slavilor, cu ocazia aniversarii a 1150 de ani de la inceputul activitatii lor misionare (913), informeaza agentia de stiri "romfea.gr". Cu acest prilej, orasul Tesalonic va gazdui un simpozion international ce se va desfasura pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2013.

Vorbind despre simpozion, municipalitatea doreste sa organizeze o expozitie de obiecte ce provin din perioada epocii sfintilor, ce va fi deschisa pana in anul 2014, si care va prezentata si in tarile in care cei doi misionari din Tesalonic au propovaduit credinta crestina, din Serbia si Bulgaria pana in Rusia.

Sfintii Chiril (826-869) si Metodie (815-844) sunt praznuiti pe 11 mai. Acestia sunt numiti "apostolii slavilor" pentru ca au tradus Sfanta Scriptura in limba slavona. Fratii Chiril si Metodie sunt cei care au creat alfabetul "glagolic", care vine de la slavonescul "glagol", in traducere - cuvant. Mai tarziu, alfabetul glagolitic, cu unele adaugiri ale ucenicilor, s-a dezvoltat in alfabetul chirilic.

.
Pe aceeaşi temă

16 Ianuarie 2013

Vizualizari: 273

Voteaza:

Evenimente dedicate Sfintilor Chiril si Metodie in Tesalonic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE