Evenimente inchinate Nasterii Domnului, in Arhiepiscopia Timisoarei

Arhiepiscopia Timisoarei are are bucuria de a va invita in zilele de 14 si 15 decembrie la o serie evenimentele cultural-artistice inchinate apropiatului praznic al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, organizate inpreuna cu mai multe parohii timisene si institutii de invatamant si cultura din orasul nostru.

Programul manifestarilor este urmatorul:

Sambata, 14 decembrie, de la ora 9:00 la Colegiul National “Ion Vidu” din Timisoara va debuta concursul de datini si obiceiuri organizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis. La acesta vor lua parte grupuri corale de tineri conduse de profesorii de religie si muzica de la scolile din judetul nostru.

In seara aceleiasi zile, de la ora 18:00, in sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara va avea loc deschiderea traditionalului regal de colinde intitulat “Festivalul muzicii sacre”. Acesta se va desfasura pe parcursul a doua zile si va intruni zeci de formatii corale din orasul nostru, de la coruri de copii si pana la coruri profesioniste. Arhiepiscopia Timisoarei va fi reprezentata la eveniment de corul “Epifania” al Protopopiatului Timisoara I si de corul “Teofora Dacica” al Parohiei Timisoara-Dacia.

Duminica, 15 decembrie, de la ora 12:00, la biserica parohiei Giroc, din protopopiatul Timisoara I, se va desfasura concertul coral “Cu noi este Dumnezeu”, realizat in colaborare cu Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis. La eveniment vor participa mai multe coruri bisericesti parohiale din judetele Timis si Caras-Severin.

Tot duminica, de la ora 17:30, la Catedrala mitropolitana din Timisoara va avea loc un concert de colinde sustinut de Grupul Bradatelul din Sieu, judetul Maramures. In continuare, de la ora 18:00, copiii din centrele de plasament ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis vor sustine traditionalul concert de colinde in cinstea marelui praznic al Nasterii Domnuluiu si in memoria tinerilor ucisi in revolutia din Decembrie 1989. Cu acest prilej, cei peste 170 de copii vor primi din partea Arhiepiscopiei Timisoarei pachete constand in dulciuri si alimente.

Cu aleasa pretuire va asteptam sa petrecem aceste clipe de sarbatoare impreuna, ascultand colindul sfant si bun adus cu multa daruire si dragoste de acesti colindatori, vestitori ai venirii in lume a Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Sursa: mitropoliabanatului.ro

.

14 Decembrie 2013

Vizualizari: 233

Voteaza:

Evenimente inchinate Nasterii Domnului, in Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE