Evenimente in prevenirea abandonului scolar la Alba Iulia

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia organizeaza vineri, 10 iunie 2011, in Alba Iulia doua evenimente, ale caror actiuni au ca scop prevenirea abandonului si a esecului scolar.

De la ora 10.00, in prezenta IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, inconjurat de un sobor de preoti, a oficialitatilor judetene si locale, a reprezentantilor partenerilor, precum si a credinciosilor comunitatii, s-a inaugurat Centrul Educational „Sfantul Nicolae” din Alba Iulia, strada Moldovei, nr.11.

Acest centru educational este parte a proiectului “Retea interregionala de centre educationale” , proiect demarat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Alba, D.G.A.S.P.C. Mures, D.G.A.S.P.C. Timis, Arhiepiscopia Timisoarei, Inspectoratul Scolar Judetean Alba, Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia – Filiala Reghin, la nivelul regiunilor Centru si Vest, incepand cu data de 1 august 2010. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European pentru prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii.

Infiintarea unui asemenea centru educational in Alba Iulia vine din nevoia si datoria Bisericii de a veghea asupra celor mici, despre care Mantuitorul Iisus Hristos spunea ca „a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor” (Matei 19, 14), atata timp cat ne confruntam, la nivel local, cu fenomenul de parasire timpurie a scolii, grija redusa sau chiar ignorarea educatiei copiilor din familiile cu nevoi sociale fiind principalul motiv pentru care vorbim de abandon scolar ca fenomen educational.

Dupa evenimentul inaugurarii Centrului Educational „Sfantul Nicolae”, Asociatia Filantropia Ortodoxa, impreuna cu partenerii sai, organizeaza o masa rotunda, la Hotel Parc, avand ca tematica „Infiintarea, dezvoltarea si consolidarea de retele destinate imbunatatirii activitatilor de prevenire a fenomenului de abandon si esec scolar ” prin care se va pune bazele crearii unei platforme de lucru comune intre cei implicati in identificarea si interventia asupra cauzelor si motivelor care duc la abandon si esec scolar, precum si prevenirea acestui fenomen la nivelul regiunilor Centru si Vest.

Scopul proiectului “Retea interregionala de centre educationale” este prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si mentinerea in sistemul de educatie a 500 de elevi din regiunile Centru si Vest prin crearea unei retele de 16 Centre educationale in judetele: Timis, Alba si Mures. Primele 9 Centre Educationale si-au deschis portile pentru 225 de copii in luna noiembrie 2010, iar celelalte 7 in luna mai 2011 pentru 175 de copii.

In centrele educationale, copiii primesc zilnic hrana, lunar burse sociale, sprijin in realizarea temelor pentru acasa, sustinere in dezvoltarea personala, in formarea, ca oameni, dupa principii moral-crestine sanatoase si in comunicarea eficienta intre ei, totul in vederea unei bune integrari in societate.

Daca educatia copilului incepe intai in familie si se continua apoi la scoala, dupa principiile sistemului de invatamant, in Biserica orice copil si orice parinte poate invata elementele unei cresteri sanatoase din punct de vedere spiritual, dupa invataturile Sfintei Scripturi.

Sursa: Radio Reintregirea
 

10 Iunie 2011

Vizualizari: 185

Voteaza:

Evenimente in prevenirea abandonului scolar la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE