Examen de Capacitate Preoteasca in Episcopia Devei si Hunedoarei

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, in Episcopia Devei si Hunedoarei se organizeaza sesiunea de toamna a examenului de capacitate preoteasca. Examenul se va desfasura, in conformitate cu Metodologia aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in data de 04 septembrie 2014, la Centrul Eparhial, din str. Avram Iancu, nr. 2 incepand cu ora 9. La acest examen se pot inscrie tinerii absolventi de Teologie, care doresc sa candideze pentru obtinerea unui post clerical in Eparhia Devei si Hunedoarei.Examenul de capacitate preoteasca are drept scop cercetarea chemarii pentru preotie si verificarea cunostintelor dobandite in institutiile teologice pentru a fi utilizate practic in viata pastorala, potrivit cerintelor vremii.

Examenul de capacitate preoteasca consta in sustinerea a doua probe, scris si oral.

Examenul scris va consta in examinarea cunostintelor de Teologie Dogmatica, Teologie Morala si Teologie Pastorala, iar examenul oral se va sustine la urmatoarele discipline: Teologie Liturgica, Administratie Parohiala, Catehetica, Omiletica si Muzica Bisericesca.

Dosarul va contine urmatoarele documente:

1. Cerere catre Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, pentru inscriere la examen;

2. Copii dupa actele de studii, (diplome si foi matricole);

3. Copie dupa Cartea de identitate;

4. Curriculum vitae;

5. Adeverinta eliberata de Marele Eclesiarh al Catedralei Episcopale ,,Sfantul Ierarh Nicolae’’ din Deva, care atesta ca nu exista impedimente canonice pentru hirotonie.

Sursa: episcopiadevei.ro

.

21 August 2014

Vizualizari: 207

Voteaza:

Examen de Capacitate Preoteasca in Episcopia Devei si Hunedoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE