Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei

Arhiepiscopia Craiovei organizeaza examen de capacitate preoteasca, in sesiunea septembrie 2014, pentru candidatii din cele cinci eparhii ale Mitropoliei Olteniei (Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Ramnicului, Episcopia Severinului si Strehaiei si Episcopia Slatenei si Romanatilor). Examenul se va desfasura la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu si vizualizare al Facultatii de Teologie din Craiova, Str. Brestei, nr. 24, dupa urmatorul program:

- Miercuri, 17 septembrie 2014, de la orele 9,00, examen scris la Dogmatica, Misiologie si Administratie parohiala pentru toti candidatii. De la orele 14,00 – examen oral la Teologie Liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica Bisericeasca pentru candidatii din Arhiepiscopia Ramnicului, Episcopia Severinului si Strehaiei si Episcopia Slatinei si Romanatilor;

- Joi, 18 septembrie 2014, de la orele 9,00 – examen oral la Teologie Liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica bisericeasca pentru candidatii din Arhiepiscopia Craiovei.Pot participa absolventi ai Facultatii de Teologie, Specializarea Teologie Ortodoxa Pastorala, fii duhovnicesti eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei, cu binecuvantarea chiriarhului locului. Candidatii pot fi casatoriti sau necasatoriti, iar in urma examenului promovat pot solicita timp de un an de zile, un post vacant de preot. Daca in aceasta perioada nu sunt numiti intr-un post de preot, trebuie sa repete examenul de capacitate. Candidatii care obtin o medie mai mare de 9,00 pot solicita timp de doi ani de zile un post vacant de preot. Daca in aceasta perioada nu sunt numiti intr-un post de preot, trebuie sa repete examenul de capacitate. Mentionam totodata ca media generala de promovare a examenului de capacitate este de cel putin 7,00, cu nici o nota sub 6,00 la probele examenului;

Depunerea dosarelor se va face la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de Invatamant, Catehizare si Activitati cu tineretul in perioada 01-16 septembrie 2014, achitandu-se suma de 200 lei pentru inscrierea la examen.

Dosarul va contine urmatoarele documente:

1. Cerere catre I.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei pentru inscriere la examen;
2. Binecuvantarea ierarhului de care apartine;
3. Recomandarea preotului duhovnic;
4. Copii ale documentelor de studii: diploma de licenta si foaia matricola;
5. Adeverinta medicala;
6. Curriculum vitae;
7. Cazier judiciar;
8. Dovada de la centrul eparhial ca nu are impedimente canonice la hirotonie.

Tematica examenului de capacitate intocmita de Facultatea de Teologie din Craiova se afla afisata in regim permanent pe site-ul Mitropoliei Olteniei, la adresa http://www.mitropoliaolteniei.ro/wp-content/uploads/2012/10/Tematica1.pdf.

Diac. Ionita Apostolache

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

08 Iulie 2014

Vizualizari: 236

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE