Examen de definitivat pentru profesorii de religie

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca s-a desfasurat, in perioada 22-24 august, examenul de definitivat pentru profesorii de religie. Au participat 34 de dascali din regiuni diverse ale tarii, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Neamt, Suceava. Examenul a constat din mai multe probe, prima fiind scrisa, la Pedagogie, cu elemente de psihologie a educatiei, a doua proba a fost la Specialitate si Didactica, iar cea de-a treia, la aceeasi disciplina, a fost orala. Aceste examene se organizeaza de Departamentul pentru pregatirea profesorilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

„Examenul de definitivat atesta pregatirea profesorilor si este sustinut la doi ani de la inceperea activitatii de predare, atat pentru suplinitori, cat si pentru titulari.

Este primul grad profesional in directia profesorilor”, a argumentat pr. lect. dr. Gheorghe Santa de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Incepand de joi, 25 august, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca se organizeaza examenul pentru gradul II didactic.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

25 August 2011

Vizualizari: 317

Voteaza:

Examen de definitivat pentru profesorii de religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE