Examen pentru obtinerea gradului I in preotie, la Sibiu

La Centrul de perfecţionare de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a avut loc joi, 15 octombrie, colocviul pentru obţinerea gradului I profesional în preoţie pentru candidaţii din episcopiile sufragane Mitropoliei Ardealului. Candidaţii au prezentat în faţa comisiei de specialitate lucrările de disertaţie pregătite timp de un an.

Cei 28 de candidaţi s-au înscris în urmă cu un an la cursurile de la Centrul mitropolitan de perfecţionare din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pentru a obţine cel mai înalt grad profesional în preoţie. În cursul acestui an, preoţii au elaborat o lucrare de disertaţie, sub îndrumarea unui cadru didactic şi au primit vizita ierarhului sau a unui delegat în parohia încredinţată, pentru a-i fi evaluată activitatea misionară, liturgică şi social-filantropică din comunitatea păstorită. Colocviul susţinut la Sibiu este ultima etapă a procesului de obţinere a gradului I în preoţie, iar candidaţii au avut posibilitatea acum să-şi prezinte lucrările de dizertaţie şi să împărtăşească în faţa comisiei cunoştinţele şi experienţele pastorale dobândite în această perioadă de pregătire şi nu numai.

Comisia de evaluare a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Comisia de evaluare a fost una interdisciplinară şi a apreciat capacitatea candidaţilor de a aborda teme teologice, pastoral-duhovniceşti, liturgice, cultural-misionare, social-filantropice, administrativ-gospodăreşti, de drept bisericesc şi administraţie parohială. Subiectele tratate în lucrările de dizertaţie au fost prezentate într-o viziune actuală şi practică, folosindu-se material bibliografic divers şi cu multe adaosuri de ordin practic.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

16 Octombrie 2015

Vizualizari: 170

Voteaza:

Examen pentru obtinerea gradului I in preotie, la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE