Excursie pentru copiii de la Centrul Episcop Melchisedec

Excursie pentru copiii de la Centrul 'Episcop Melchisedec' din cadrul Scolii Calistrat Hogas - Roman

Fundatia ”Episcop Melchisedec”, in parteneriat cu Protopopiatul Roman, cu tinerii de la Clubul Impact "Tineri cu atitudine", din cadrul Colegiului National „Roman Voda” si cu ajutorul crestinilor evlaviosi din orasul Roman, a organizat in ziua de 18 iunie 2014 o excursie cu caracter formativ, cultural si religios, avand ca beneficiari copiii Centrului "Episcop Melchisedec" din cadrul Scolii „Calistrat Hogas” – Roman.

Fundatia „Episcop Melchisedec”, in parteneriat cu Protopopiatul Roman, cu tinerii de la Clubul Impact "Tineri cu atitudine", din cadrul Colegiului National „Roman Voda” si cu ajutorul crestinilor evlaviosi din orasul Roman, a organizat in ziua de 18 iunie 2014 o excursie cu caracter formativ, cultural si religios, avand ca beneficiari copiii Centrului "Episcop Melchisedec" din cadrul Scolii „Calistrat Hogas” – Roman.

”Desi la prima vedere sfiosi, copiii au fost extrem de receptivi, ne-au incantat cu pofta lor de viata si ne-au oferit multe zambete, ce ne-au facut sa uitam pentru o zi de toate grijile si de toate problemele, devenind si noi copii alaturi de ei. Aceasta excursie a fost posibila si datorita proiectului numit ,,Bratara bucuriei”, proiect ce a avut ca scop strangerea de fonduri necesare acestei deplasari. Tinerii voluntari au confectionat bratari multicolore pe care le-au daruit apoi tuturor celor care faceau cate o donatie”, a declarat parintele Cretu Catalin, organizatorul acestei actiuni.Prima surpriza pentru copii a fost vizita la Casa memoriala ”Vasile Alecsandri” din Mircesti. Aici, cei mici au putut admira mobilierul de epoca si au putut afla noi informatii despre poet. Urmatoarea oprire a fost la Muzeul Apelor din orasul Falticeni. Copii au devenit prieteni cu voluntarii, au fost incantati de ceea ce au vazut, punand intrebari si fotografiind fiecare exponat. In cele din urma, acestia si-au luat cate un suvenir si au plecat nerabdatori catre urmatoarea destinatie, care a fost Muzeul de Arte „Ion Irimescu”, muzeu infiintat in anul 1974. Aici copiii au admirat minunatele sculpturi ale maestrului Ion Irimescu, putandu-si satisface curiozitatile adresand intrebari ghidului care le-a raspuns in permanenta. Cea mai asteptata vizita a fost cea de la Manastirea Camarzani, situata intr-un cadru natural deosebit ce a incantat privirile tinerilor. A urmat apoi vizita la manastirea Rasca si in cele din urma la manastirea Slatina. „A fost o excursie pe care am asteptat-o de mult timp. Ne-am simtit minunat, am aflat lucruri noi si ne-am dori sa se mai organizeze astfel de actiuni”, a declarat unul din tinerii excursionisti.

Sursa: epr.ro
 

.

23 Iunie 2014

Vizualizari: 200

Voteaza:

Excursie pentru copiii de la Centrul Episcop Melchisedec 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE