Expozitia 'Icoana Mea', editia a XIII-a

Joi, 19 mai, la Muzeul Național al Banatului – Bastionul Theresia a avut loc vernisajul expoziției „Icoana Mea”, precum și premierea lucrărilor participante la concursul organizat de Școala Gimnazială Nr. 2 din Timișoara.

Concursul județean „Icoana Mea”, din acest an, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, a avut ca temă „Maica Domnului și Sfinții – ocrotitorii noștri”, eveniment la care au participat elevi de la școlile din întreg județul Timiș.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului la întâlnire a participat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei alături de alți clerici de la Centrul eparhial, profesori, părinți și bunici ai elevilor.

Un moment muzical deosebit a fost oferit de Corul de copii ai Muzeului Național al Banatului, condus de Corina Cranciova, coordonatorul departamentului de pedagogie muzeală. Juriul concursului a fost alcătuit din preoți și profesori de religie, care au examinat cu atenție lucrările elevilor participanți. La final aceștia au primit câte o diplomă de participare și mai multe cadouri, achiziționate prin implicarea Arhiepiscopiei Timișoarei.

Evenimentul de la Bastionul Theresia a fost posibil prin colaborarea dintre Arhiepiscopia Timișoarei, Muzeul Național al Banatului, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala Gimnazială Nr. 2 din Timișoara.

Expoziția de icoane pictate pe lemn și sticlă de la Muzeul Național al Banatului va fi deschisă publicului larg în perioada 16-27 mai 2016.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

20 Mai 2016

Vizualizari: 269

Voteaza:

Expozitia 'Icoana Mea', editia a XIII-a 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Expozitia Icoana Mea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE