Expozitia de icoane "Patimile si Invierea Mantuitorului in iconografie” la Calimanesti

Marti, 23 aprilie 2013, la Centrul de Informare Turistica din Calimanesti a fost vernisata Expozitia de icoane "Patimile si Invierea Mantuitorului in iconografie”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea în parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului, Primaria Calimanesti si Casa de Cultura "Florin Zamfirescu" din Calimanesti.

Din partea Arhiepiscopiei Ramnicului Pr.

Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohiala, a transmis mesajele de binecuvantare a Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Gherasim si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, mesaje care s-au alaturat celor rostite de Doamna Elena Stoica, Director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, a Domnului Dr. Florinel Constantinescu, Primarul Calimanestiului si a celorlalti participanti.

In cadrul expozitiei sunt expuse icoane pe lemn si sticla realizate de tineri iconari din Ramnicu Valcea, Babeni, Francesti si Calimanesti, membri ai cercurilor de pictura coordonate de Prof. Mioara Comanescu Plop, participanti la tabara din anul precedent de la Caciulata, cat si de monahi de la Manastirile Cozia si Turnu.

Sursa: arhiram.ro

.

26 Aprilie 2013

Vizualizari: 837

Voteaza:

Expozitia de icoane "Patimile si Invierea Mantuitorului in iconografie” la Calimanesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE