Expozitia multimedia Sihastria Putnei in Statele Unite

 

Expozitia foto "Sihastria Putnei" a artistului Dragos Lumpan si muzica psaltica, cantata de grupul Stavropoleos, sunt prezentate in lunile octombrie si noiembrie la Boston, Wakefield, Washington, New York si San Francisco.

Acest proiect, apartinand Asociatiei Fotocabinet, este sprijinit de Institutul Cultural Roman, prin Programul Cantemir, in cadrul Sectiunii II - Promovare/Culture to Go.

Alaturi de fotografiile cu monahi de la Sihastria Putnei, in cadrul expozitiei sunt prezentate si fotografii pe panza, proiectii multimedia, albume, CD-uri si DVD-uri.

Expozitia s-a deschis pe 5 octombrie la Boston College - Bapst Art Library -(www.roconsulboston.com/Pages/InfoPages/Culture/Lumpan/LumpanBC.html), iar pe 7 octombrie a fost prezentata la biserica Sfanta Parascheva din Wakefield (www.saintparascheva.org).

Arhid. Gabriel Oprea, pr. Marian Fartat si dr. Sabin Preda, membri ai Grupului Psaltic Stavropoleos, au interpretat, in deschiderea expozitiei, muzica psaltica ortodoxa.

Itinerariul expozitiei continua la Washington (Ambasada Romaniei, 22-28 octombrie), New York si San Francisco (in luna noiembrie).

Institutul Cultural Roman

.

18 Octombrie 2007

Vizualizari: 770

Voteaza:

Expozitia multimedia Sihastria Putnei in Statele Unite 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE