Expozitia - Pastele, sarbatoarea innoirii sufletesti


Expozitia "Pastele - sarbatoarea innoirii sufletesti"

In seara zilei de 15 mai 2008, la sala de conferinte a Protoieriei Galati a avut loc vernisarea expozitiei "Pastele - sarbatoarea innoirii sufletesti", rezultat al Consursului National de Creatie Plastica, cu acelasi nume, ajuns la editia a II-a si desfasurat in perioada aprilie-mai a.c., pe trei sectiuni, iconografie, desen artistic si creatie literara.

Concursul si expozitia, proiecte ale doamnelor institutoare Ioana Oprea si Ilinca Buruiana sunt rodul unei fructuoase conlucrari dintre Scoala nr. 26 - "Ion Creanga" din Galati, Protoieria Galati si Inspectoratul Scolar Judetean Galati.

Expozitia vernisata cu acest prilej a cuprins 600 de lucrari grafice si creatii literare, apartinand celor 452 de participanti, din 28 de judete ale tarii si din capitala.

La eveniment au participat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Galati - d-na Magdalena Gaiu, inspector general scolar adjunct si dl. Teodor Stefanica, inspector scolar pentru invatamantul primar, alaturi de preoti din municipiul Galati, profesori de religie si elevi.

Intalnirea a fost moderata de p.c. pr. Ionel Eugen Buruiana, protoiereu de Galati.

Toti cei care au luat cuvantul, organizatori si invitati au apreciat ideea si realizarea ei, dar mai ales participarea entuziasta a elevilor la acest proiect.

Expozitia a fost onorata de prezenta Preasfintitului Episcop Casian al Dunarii de Jos, care a aratat valoarea artistica deosebita a unor planse si semnificatia lor, ideatica, cromatica, ilustrativa pentru credinta si curatia sufleteasca ale copiilor-autori.

La eveniment au participat si doua grupe de tineri: elevi ai Scolii nr. 26, care au dat viata, prin vocea lor, unora dintre cele mai semnificative dintre productiile literare ale participantilor din tara si elevi seminaristi, care au colorat evenimentul cu un micro-concert pascal.

Sursa: edj.ro

.

15 Mai 2008

Vizualizari: 780

Voteaza:

Expozitia - Pastele, sarbatoarea innoirii sufletesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE