Expozitia 'Perle saguniene pe crucea-potir de la Slimnic' a ajuns la final

Cele peste 100 de cruci de lemn realizate de copiii de la Centrul parohial “Sfintii Timotei si Mavra” din localitatea sibiana Slimnic au fost expuse vreme de doua saptamani la Biblioteca “ASTRA” din Sibiu. La inchiderea expozitiei, copiii au pregatit un moment cultural-artistic, la eveniment participand Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, protopopul de Sibiu Ioan Cosa, coordonatorul centrului de la Slimnic, preotul paroh George Cosmin Pit, alti preoti, directorul bibliotecii sibiene, Silviu Bors, cadre didactice de la scoala din localitate, parinti si elevi.

Un grup de elevi ce participa la activitatile centrului parohial de la tineri au pregatit momentul festiv de inchidere a expozitiei prin colinde si texte alese din opera parintelui Dumitru Staniloae referitoare la personalitatea Sfantului Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei. Fragmentele de texte au fost luate din articole publicate de parintele Dumitru Staniloae in Telegraful Roman, publicatie ctitorita de marele mitropolit si cel mai vechi ziar din Romania cu aparitie neintrerupta. La finalul momentului artistic, IPS Mitropolit Laurentiu i-a binecuvantat si felicitat pe copii, pe preoti si pe cadrele didactice pentru organizarea unei astfel de expozitii si a unui inaltator moment duhovnicesc si cultural. Ierarhul le-a oferit copiilor iconite ale Sfantului Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei si a apreciat pozitiv munca lor in atelierele de la centrul parohial din Slimnic. Ierarhul a primit in dar de la copii o cruce-potir realizata in atelierele centrului parohial.

Pe langa forma de potir a crucilor de lemn realizate de copiii din Slimnic, un alt lucru care a impresionat la aceste obiecte a fost inscriptionarea acestora cu texte din scrierile alese si predicile Sfantului Ierarh Andrei Saguna. Crucile vor fi scoase spre vanzare la Targul de Craciun din Piata Mare a Sibiului, iar din banii obtinuti vor fi oferite daruri copiilor nevoiasi din Slimnic.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

08 Decembrie 2013

Vizualizari: 766

Voteaza:

Expozitia 'Perle saguniene pe crucea-potir de la Slimnic' a ajuns la final 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE