Festival International de poezie la Curtea de Arges

In perioada 8-11 iulie in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului s-a desfasurat editia a XV-a a Festivalului International,, Noptile de Poezie de la Curtea de Arges,, , organizat de Academia Internationala Orient-Occident.

Evenimentul a reunit in acest an 37 de poeti din mai multe colturi ale lumii precum Mexic, Chile, Uruguay, Canada, SUA, Cuba, Australia, Estonia, Lituania, Polonia, R. Macedonia, Bosnia&Hertegovina, Serbia, Croatia, Belgia, Germania, Spania, Egipt, Oman, Siria, Iran, India, Finlanda, Turcia, Cipru, Palestina, Hong Kong, Bulgaria, Ucraina si Romania.

Deschiderea oficiala a Festivalului s-a facut vineri 8 iulie in Sala Basarabilor din incinta Muzeului Municipal al orasului Curtea de Arges.

Tot in aceiasi zi membrii Academiei s-au intalnit la Centrul de Cultura si Arte "George Topirceanu" unde s-au facut mai multe lansari de carte, o parte dintre autorii, ale caror carti au putut fi traduse ,citindu-si creatiile.De asemenea, oaspetii straini au putut admira si expozitia de arta neconventionala a Carolinei Ilica.

Festivalul noptilor de poezie a continuat si sambata seara cu un recital de poezie si muzica. Surpriza cea mai asteptata a fost concertul de muzica traditionala mediteraneana sustinut de Umut Albayrak din Cipru.

Duminica 10 iulie membrii Academiei au plecat intr-o scurta excursie in care au vizitat Manastirea Corbii de Piatra, Cetatea Poenari si Barajul Vidraru. Ziua s-a incheiat printr-un recital poetic si muzical international.

Marti, la ora 13.30, in Sala Manole a Palatului Arhiepiscopal din Curtea de Arges, a avut loc ceremonia primirii de membri ai Academiei Internationale Orient-Occident, din partea Eparhiei fiind prezent P.C.Parinte Consilier Nicolae Margaritescu, coordonator al Sectorului Social si Relatii Bisericesti. Aceasta festivitate a fost urmata de o receptie oferita de IPS Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, care este membru si vicepresedinte al Academiei.

La ora 19.00, in Sala Mare a Primariei Curtea de Arges au fost decernate premiile pentru cei mai talentati poeti, fiind facuta si inchiderea oficiala.

Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 234

Voteaza:

Festival International de poezie la Curtea de Arges 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE