Festivalul "De dragul frumosului” la Paris: 16-20 mai 2012

Editia a II-a a Festivalului frumosului la Paris: 5 zile exceptionale pentru intalnirea dintre cultura si spiritualitate.

Festivalul frumosului 2012 va fi deschis miercuri 16 mai 2012 cu un concert de exceptie: Muzici stravechi – Grigore LEȘE si batranii armani farșeroți si se va incheia duminica seara cu un cuvant concluziv al inaltpreasfintitului IOSIF. Locurile de desfasurare ale manifestarii vor fi Ambasada Romaniei, Catedrala mitropolitana „Sfintii Arhangheli”, Catedrala Catolica Saint-Sulpice, Biserica Sfanta Parascheva si Sfanta Genoveva cu cripta putului (crypte du puits) si cripta Sf. Francisc si resedinta mitropolitana din Limours.

Evenimentele festivalului vor imbina conferinte si dezbateri pe tema Sfantului Maslu, cu spectacole de teatru, lectura de texte inedite, vizionare de filme, expozitii de sculptura traditionala, pictura si fotografie, concerte de muzica clasica si traditionala.

Vor fi prezente in egala masura parohiile, manastirile si atelierele de arta din Mitropolia Ortodoxa Romana din Europa Occidentala si Meridionala, precum si invitati din afara Mitropoliei. Cu sprijinul Institutului Cultural Roman, directia Romani din Afara tarii, prin concursul domnilor Horia Roman PATAPIEVICI (presedintele I.C.R. scriitor, filozof, eseist si Ion MIRCEA (director – Directia Romani din Afara tarii din cadrul I.C.R. poet si scriitor, ) vom avea in mijlocul nostru invitati de onoare din Romania: Grigore LEsE, grupul de pictori PROLOG, trupa de teatru CONTRASTE, invitati ai Muzeului Olteniei din Craiova, Muzeul National de Etnologie si Istorie Naturala din Republica Moldova, Muzeul tarii Oasului si Muzeul taranului Roman, precum si un grup traditional din Bixad – tara Oasului, coordonator profesor Iacob Pop ; manager Gheorghe Carciu. Din Franta vor fi prezenti conferentiari etnologi Ioana ANDREESCU, Aida POPOVA si Jean CUISENIER – specialisti in riturile funerare in Balcani; artisti consacrati: Jean Claude PENNETIER, pianis, compozitor, creator de teatru muzical, Claude si Odile DELANGLE- muzicieni, profesori la Conservatorul National de Muzica, Paris.

Una din zilele festivalului va fi dedicata unui targ de arta populara, arta religioasa si obiecte de cult. Aceasta sarbatoare campeneasca va permite, de asemenea, participantilor, sa aprecieze arta culinara romaneasca.

Ducerea la bun sfarsit a acestei manifestari culturale este tributara si ajutorului dumneavoastra. Orice participare materiala sau financiara este binevenita. Fondurile provenite din donatiile dumneavoastra si din vanzarea de bilete vor fi folosite pentru ajutorarea celor aflati in suferinta si pentru sustinerea asociatiei Sf Nicolae (Asociatie caritativ-sociala a Mitropoliei)

Puteti concretiza acest sprijin trimitand donatiile dumneavoastra pe adresa Mitropoliei, in contul Asociatiei Art-Ville-Vie, creata pentru sustinerea activitatii culturale a eparhiei. Coordonatele bancare sunt :

Asociatia ART-VILLE-VIE – Departamentul cultural / BNP PARIBAS – Agentia Nemours
Cod IBAN : FR76 3000 4008 4700 0100 4112 143 Cod BIC : BNPAFRPPMEL

Acest festival trebuie sa se nasca, „de dragul frumosului”, trebuie sa creasca si sa ne creasca, in numele Frumosului ; credem cu fermitate ca expresia artistica hraneste in mod minunat intelegerea duhovniceasca si ca iubirea frumosului dumnezeiesc locuieste tainic in inima fiecaruia dintre noi.

Sursa: mitropolia.eu

Pe aceeaşi temă

06 Aprilie 2012

Vizualizari: 682

Voteaza:

Festivalul "De dragul frumosului” la Paris: 16-20 mai 2012 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

spiritualitatea ortodoxa

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE