Festivitate de premiere a castigatorilor concursului 'Bucuria Nasterii Domnului'

La Biblioteca Judeţeană “ASTRA” din Sibiu a avut loc ieri, 10 decembrie, festivitatea de premiere a Concursului naţional de creaţie artistico-plastică “Bucuria Naşterii Domnului”. Cei mai buni elevi din cei peste 500 de participanţi au primit premii şi diplome.

Ediţia din acest an a concursului a marcat cel de-al şaptelea an consecutiv în care elevi de la şcoli gimnaziale din mai multe judeţe ale ţării se înscriu la această manifestare dedicată icoanei, desenului religios şi confecţionării de obiecte specifice perioadei Crăciunului. Cei peste 500 de elevi înscrişi anul acesta la concurs au fost îndrumaţi de peste 200 de cadre didactice de la instituţiile de învăţământ participante. Concursul se desfăşoară în cadrul Proiectului “Lăsaţi copiii să vină la Mine!”, iniţiat de preotul Marian Vlăduţ şi cadre didactice din Sibiu, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi alte instituţii.

La festivitatea de premiere de la Sibiu au fost expuse şi cele mai bune lucrări realizate de copiii înscrişi la concurs. Părintele Marian Vlăduţ a oferit premii celor mai buni elevi, precum şi diplome de participare şi alte daruri.

Participanţi şi de la şcolile speciale
La concursul naţional au participat şi elevi cu nevoi speciale de la instituţii de învăţământ de profil din mai multe locuri ale ţării. Câţiva elevi de la cele două Centre Şcolare de Educaţie Inclusivă din Sibiu au participat şi în acest la concurs, realizând icoane, desene şi alte materiale, sub îndrumarea cadrelor didactice. Multe dintre acestea au fost apreciate de juriul de specialitate şi au fost premiate în cadrul acestui concurs.

La festivitatea de premiere, un grup de copii a oferit un moment artistic, interpretând colinde tradiţionale româneşti şi nu numai. De asemenea, un grup de studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a colindat elevii şi cadrele didactice prezente la această manifestare. La final, toţi copii au primit dulciuri din partea organizatorilor şi felicitări pentru eforturile depuse în perioada desfăşurării concursului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

11 Decembrie 2015

Vizualizari: 486

Voteaza:

Festivitate de premiere a castigatorilor concursului 'Bucuria Nasterii Domnului' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE