Final de an la Scoala sociala Christiana

In atmosfera de rugaciune si intr-un cadru festiv, elevii Scolii Christiana din Cluj-Napoca au incheiat cursurile anului scolar 2010-2011 vineri, 10 iunie. Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul a oficiat, de la ora 12.00, un Te Deum de multumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu in cursul acestui an de studii si le-a adresat copiilor cateva indemnuri pentru viata.

„Prin silinta voastra si sub indrumarea distinselor doamne profesori, iata ca vedem acum roadele unui nou an scolar. Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei are o deosebita apreciere pentru activitatea desfasurata in aceasta scoala. Nu putem sa nu remarcam faptul ca acest complex de activitati educative si misionar-sociale are acum un teren de sport care va spori si interesul vostru. Dumnezeu sa va daruiasca tuturor celor care v-ati implicat in aceste activitati si voua, dragi tineri, intelepciune, rabdare, perseverenta, pentru a va putea realiza frumos in viata”, a subliniat Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Au fost prezentate apoi proiectele, rezultatele, copiii inclusi in program, iar cei care au avut rezultate bune la invatatura si au aratat constiinciozitate in frecventarea cursurilor au fost premiati cu diplome.

In cadrul proiectului „Scoala Christiana”, anul scolar 2010-2011 a fost inceput cu 35 de elevi, o parte din ei s-au retras fie din cauza ca si-au schimbat domiciliul, fie le-a scazut interesul, astfel ca anul se incheie cu 23 de elevi, 4 dintre ei fiind absolventi de clasa a VIII-a.

Scoala speciala Christiana face parte din Centrul Social-Misionar Sfantul Vasile cel Mare, afiliat Asociatiei Filantropice Medical-Crestine Christiana, patronata de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului. Misiunea scolii Christiana este de prevenire a abandonului scolar si de recuperare a copiilor aflati in acest risc din municipiul Cluj-Napoca.

Coordonatorul Centrului, pr. Claudiu Precup, a aratat care este scopul proiectului: „In general, copiii inscrisi acum la Scoala Christiana au interes pentru a invata, a merge la scoala, sunt copii care au anumita educatie, o baza pe care pot sa-si cladeasca un viitor. Scoala Christiana este un proiect care se adreseaza copiilor aflati in riscul abandonului scolar, care sunt inscrisi la Scoala „Traian Darjan”, unde isi sustin examenele, si sunt sustinuti din puncte de vedere educativ, material, psihologic, pentru a putea finaliza primele 8 clase”.

Elevilor inscrisi li se ofera meditatii scolare, consiliere educationala si profesionala, ajutor material, activitati recreative, toate fiind gratuite. Scoala Christiana are o capacitate de 40 de elevi pentru cei care frecventeaza la zi acest proiect, si inca 40 de locuri pentru elevi de la frecventa redusa. Trei zile pe saptamana, copiii isi completeaza pregatirea teoretica in conformitate cu programa scolara din invatamantul gimnazial, cursurile fiind sustinute de profesori calificati, in majoritatea lor voluntari. Copiilor li se mai ofera in mod gratuit rechizite, imbracaminte si doua mese zilnic.
In 2011 se implinesc 15 ani de la demararea proiectului.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 388

Voteaza:

Final de an la Scoala sociala Christiana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE