Forumul 'Tinerete si speranta', la Sambata de Sus

Academia Teologică a Mănăstirii “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, găzduieşte în perioada 20-26 iulie, cea de-a XVII-a ediţie a Forumului “Tinereţe şi speranţă”, organizat de Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN). Forumul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardelului.

An de an, grupuri de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, din ţară şi din străinătate, se întâlnesc la vechea vatră monahală de la poalele Munţilor Făgăraş pentru a trăi experienţe duhovniceşti, artistice şi recreative de o valoare inestimabilă şi chiar unice. În cele câteva zile dedicate acestor manifestări, tinerii participanţi vor găsi răspunsuri la multe dintre întrebările specifice acestei etape a vieţii lor, cu ajutorul unor invitaţi atât din cadrul mănăstirii făgărăşene, cât şi din afara acesteia.

Organizatorii pregătesc an de an ateliere de grafică, bricolaj, modelaj în lut, comunicare, publicitate, teatru, pictură pe sticlă, muzică, tradiţii şi sport. Acestea au menirea să-i apropie mai mult pe tinerii participanţi, să îi ajute să-şi descopere vreun talent şi să lege prietenii. Pentru că manifestarea este pusă sub egida prieteniei, a relaţiilor ecumenice şi a iubirii faţă de semeni, toate activităţile au şi scopul de a-i determina pe tineri să înveţe să aprecieze şi să respecte pe cei din jur, în special pe cei din alte comunităţi confesionale.

Ediţia din acest an a forumului are tema “Despre valori”, iar discuţiile cu invitaţii au ca scop promovarea lucrurilor folositoare pentru suflet. În debutul evenimentului, tinerii şi organizatorii au participat la un Te Deum oficiat în capela mănăstirii, după care au mers în Aula Academiei Teologice pentru a-l asculta pe primul invitat al dezbaterilor, ieromonahul Mihail Bobârnat. Pentru că în anii trecuţi, forumul se desfăşura cu binecuvântata participare a regretatului arhimandrit şi mare duhovnic Teofil Părăian, toate ediţiile evocă personalitatea acestui mare părinte spiritual al Ortodoxiei contemporane din Transilvania. Părintele Mihail Bobârnat, ucenic al părintelui Teofil Părăian, a reamintit tinerilor întâlnirile şi discuţiile de la ediţiile trecute, când marele duhovnic de la Sâmbăta de Sus îi încânta pe participanţi cu temele dezbătute, sfaturile duhovniceşti oferite şi mai ales cu spiritul său jovial.

Tinerii vor avea posibilitatea să asculte şi prelegerile altor invitaţi cum ar fi părintele Cornel Ursu de la Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraş-Galaţi, regizorul Nicolae Mărginean, redactorul radio Costin Manoliu, istoricul Georgeta Filitti şi psihologul Lucian Negoiţă. Prelegerile au loc în prima parte a fiecărei zi, iar după-amiezile sunt dedicate activităţilor artistice, recreative, atelierelor de creaţie, jocurilor şi excursiilor prin împrejurimile mănăstirii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

23 Iulie 2015

Vizualizari: 576

Voteaza:

Forumul 'Tinerete si speranta', la Sambata de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE