Gigi Becali, primit ca un salvator la Arbore


Latifundiarul din Pipera a ajuns in zona cu un elicopter si, impreuna cu IPS Pimen, a vizitat cateva locuri afectate de viitura

 

Becali a stat de vorba cu oamenii, le-a ascultat pasurile si le-a promis ca le va reconstrui gospodariile luate de ape

 

Pentru inceput Gigi Becali a donat 1,4 miliarde de lei vechi, la familiile cu persoane decedate ajungand cate 50 de milioane de lei vechi

 

Salvatorul a venit cu elicopterul. Gigi Becali a sosit ieri dimineata la Arbore pentru a-i ajuta pe satenii greu incercati. Becali a aterizat pe stadionul din Arbore si de aici impreuna cu IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, a vizitat cateva din zonele puternic afectate de inundatii, dar si celebra manastire din localitate. In momentul in care l-au vazut pe Gigi Becali, oamenii au abandonat totul si s-au strans in jurul sau, ca la un Mesia. Becali ajunge pe malul drept al paraului Clit, cel care a provocat dezastrul de la Arbore, dar pe partea opusa privelistea ofera dimensiunea reala a dezastrului.

Oamenii il striga si ii spun ca ceva mai la vale este o punte. Gigi Becali o ia la pas si trece pe malul celalalt. Aici, o femeie care si-a pierdut toata agoniseala in urma viiturii vine la pieptul latifundiarului din Pipera si a incepe sa planga. Becali incearca sa-i aline durerea si o mangaie pe crestet. Vin si ceilalti sateni pentru a-si varsa obida in fata miliardarului, care ii asculta si le promite ajutor. Din multime o alta femeie ii striga „Dumnezeu o sa va ajute”, dupa care incepe sa planga. Becali se intoarce si o cauta din priviri, apoi spune: „Stati linistiti! Stati linistiti!”. IPS Pimen este mereu langa el si se sfatuiesc permanent. Inaltul prelat ii deseneaza cu mainile lui Becali cum s-a petrecut tragedia: apa a venit ca un zid si a ras totul in calea ei. Astfel se explica numarul mare de gospodarii rase de pe fata pamantului. Dupa ce analizeaza situatia, Gigi Becali decide: doneaza pe loc 1,4 miliarde de lei vechi, iar bisericii din Bucovina, reprezentata prin IPS Pimen, ii da „un cec in alb” pentru a reconstrui toate casele, iar deconturile se vor face ulterior. „Nu ai cuvinte sa spui ce s-a intamplat aici. Asa a vrut Dumnezeu. Eu ce pot sa fac decat sa-i ajut material, macar sa le alin cate ceva din suferinta. Cati bani vor fi nevoie pentru reconstructia locuintelor atat voi da. Pentru oamenii cu problemele cele mai mari, care au decese in familie, am dat deja cate 50 de milioane de lei vechi, bani care vor fi dati de Inaltul Pimen”, a declarat Gigi Becali. Acesta spune ca impreuna cu Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va face o strategie pentru refacerea caselor si ca lucrarile vor incepe in cel mai scurt timp. „In doua-trei luni totul va fi gata. Voi veni la final sa vad ce a iesit, dar si intre timp sa vad cum merg lucrarile”, a decretat Gigi Becali la final.

 

„Sosirea lui Gigi Becali cu elicopterul inseamna coborarea omului lui Dumnezeu aici, la Arbore”

 

Si IPS Pimen a fost miscat de gestul umanitar al lui Gigi Becali. Inaltul prelat s-a aratat placut surprins de donatia facuta de miliardar, dar mai ales de gestul acestuia de a contribui cu cat este nevoie la reconstructia gospodariilor afectate de viitura. „Dumnezeu a ascultat rugaciunea noastra si l-a trimis aici pe Gigi Becali sau George Becali, cum ii place domniei sale sa i se spuna. Sosirea lui Gigi Becali cu elicopterul inseamna coborarea omului lui Dumnezeu aici, la Arbore. Doamne ajuta”, a spus IPS Pimen, dupa care toata lumea isi face cruce. Batranele stau si se uita cu evlavie la cuplul IPS Pimen-Gigi Becali si aproape ca nu se mai opresc din plans. „Sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa ne faca un acoperis deasupra capului”, spune o femeie. O alta ii multumeste cu glas tare pentru eforturile sale, iar un alt glas de batrana spune: „Are suflet mare, atata lume are bani si nimeni nu a venit aici, ca el”. Este completata de IPS Pimen: „Este singurul om care ne-a dat un cec in alb pentru o asemenea fapta umanitara. Eu ii astept si pe altii, dar nu cred ca va mai veni nimeni”. La urcarea in masina care l-a adus de la stadion la locul tragediei, Gigi Becali este intampinat de o femeie. Latifundiarul o asculta, dupa care ii da un teanc cu 5 milioane de lei si ii promite si alte ajutoare.

 

Bani pentru sinistrati si de la finul lui Gigi Becali

 

Vizita la Arbore se incheie dupa aproximativ o ora. Intors la stadion pentru a pleca spre Radauti cu elicopterul, impreuna cu IPS Pimen, Gigi Becali se mai intretine cateva minute cu localnicii si preotii din sat. La un moment dat apare un alt teanc de bani. Nu sunt ai miliardarului. „Asta e de la finul domnului Becali”, spune cineva. „Da, el e finul meu”, confirma latifundiarul. Se intoarce si spune: „Hai sa mergem”. Plecarea se mai amana cateva minute pentru ca lipsesc pilotii. Apar si acestia si Gigi Becali impreuna cu oamenii sai, dar si cu IPS Pimen urca in elicopter si pleaca spre Radauti, la Asezamantul Sf. Nicolae. In urma lumea se uita in sus catre elicopter si face din maini bucuroasa ca patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti le-a calcat iarba stadionului.

 

Sandrinio NEAGU


Monitorul de Suceava

 

.

05 Iulie 2006

Vizualizari: 2412

Voteaza:

Gigi Becali, primit ca un salvator la Arbore 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE