Grupul Psaltic Tronos va concerta in Polonia

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale va susţine concerte în trei oraşe din Polonia în perioada 25 – 28 august 2016, după cum ne-a precizat Arhid. Mihail Bucă, fondatorul şi dirijorul Corului.

Evenimentele beneficiază de sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia şi au loc în cadrul Festivalului Internațional Muzică în vechea Cracovie, al Festivalului Internațional de Muzică de la Mielec și al Festivalului Muzica în Sandomierz de la Sandomierz.

Concertele vor fi susţinute în 25 august la Biserica Duhului Sfânt din Mielec, în 26 august la Biserica Dominicană din Sandomierz și la 28 august, în Biserica Franciscană, situată în apropierea Pieței Mari a Cracoviei.

Repertoriul muzical pregătit special pentru acest eveniment conţine 10 piese, dintre care două polifonice.

Grupul Psaltic Tronos a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa Părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, Protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de Tronos a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007.

Iulian Dumitrascu
Sursa: basilica.ro
 

25 August 2016

Vizualizari: 593

Voteaza:

Grupul Psaltic Tronos va concerta in Polonia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE