Guvernul chinez vine cu legi noi in domeniul familiei

 

Guvernul chinez s-a angajat sa faca mai mult pentru a pune punct fenomenului avorturilor in baza selectiei dupa sex si pentru a corecta astfel dezechilibrul dintre sexe din aceasta tara. Agentia oficiala chineza Xinhua a informat luni ca guvernul va inaspri legile si va interzice folosirea ultrasunetelor pentru determinarea sexului copilului nenascut.

 

Un document guvernamental afirma ca dezechilibrul numeric dintre sexe aduce un "pericol ascuns" pentru societate ce va "afecta stabilitatea sociala". China a instituit politica familiala stricta in 1979. De atunci, numeroase femei au fost supuse la avorturi si sterilizari, iar cei care s-au opus au fost arestati sau persecutati.

Acum raportul intre barbati si femei a ajuns de 119 la 100. In majoritatea tarilor industrializate raportul este de 103 la 100. Drept urmare a politicii chineze tot mai multi barbati nu isi pot gasi sotii. Tot printre efecte se numara si cresterea criminalitatii, traficul cu fete, prostitutia.

 

Cuplurile chineze sunt obligate sa aiba doar un copil, pentru controlarea numarului populatiei. Avortul si uciderea copiilor mici este o metoda frecvent folosita daca este vorba de fetite: baietii sunt preferati pentru a duce mai departe numele familiei sau pentru a conduce mai tarziu afacerile familiei. Majoritatea cuplurilor au metode de a fenta noile legi, dat fiind ca pe piata neagra exista instrumente medicale cu ultrasunete prin care parintii pot afla acasa sexul copilului nenascut.

 

Sursa: catholica.ro

.

27 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2858

Voteaza:

Guvernul chinez vine cu legi noi in domeniul familiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE