Hram la Manastirea 'Sfanta Maria Magdalena' din Maramures

Credinciosii sunt asteptati sa se roage in ziua cinstirii Sfintei Maria Magdalena la Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena“ din localitatea maramureşeană Oarţa de Sus, satul natal al Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Aşezământul monahal de la Oarţa de Sus a fost înfiinţat în urmă cu trei ani, iar ideea ridicării mănăstirii i-a aparţinut IPS Părinte Mitropolit Andrei, fiu al acestor meleaguri.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu, la poala Codrului, iată că s-a ctitorit mănăstirea, deocamdată mică, dar noi credem că va deveni mare, şi rugăciunile făcute de părinţii călugări aici vor binecuvânta toată zona. Ţara Codrului îşi are specificitatea ei, frumuseţea ei şi nădăjduim că această mănăstire va aduna lumea şi va binecuvânta plaiurile“, a spus ierarhul.

Până în prezent, la Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena“ a fost ridicată o biserică din lemn şi un corp de chilii. Obştea mănăstirii este formată din vieţuitori veniţi de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobţova“ din Alba-Iulia. Localitatea Oarţa de Sus, satul natal al IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, este atestată documentar în anul 1391, iar prima menţiune a unei biserici în zonă este din 1723.

Sursa: ziarullumina.ro

.

22 Iulie 2015

Vizualizari: 431

Voteaza:

Hram la Manastirea 'Sfanta Maria Magdalena' din Maramures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE