Hramul bisericii de la Putinei

În data de 4 iunie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Martiri de la Niculiţel (Zotic, Atal, Camasie şi Filip), biserica satului Puţinei îşi serbează hramul.

Filie a parohiei Halânga, satul Puţinei se află în aproopierea localităţii Halânga, la 8 km de municipiul Drobeta Turnu Severin.



Piatra de temelie a sfântului locaş a fost pusă în anul 2006, lucrările fiind coordonate de părintele Marius Ion Porumbel, preotul slujitor al acestei parohii.

Pe 2 septembrie 2012, în prima duminică după începutul Anului Bisericesc, credincioşii din satul Puţinei, filie a parohiei Halânga, au participat la un eveniment deosebit de important pentru viaţa religioasă a comunităţii: târnosirea bisericii satului.

Întreaga suflare creştinească a trăit atmosfera de sărbătoare prilejuită de popasul pastoral pe aceste meleaguri al Întâistătătorului Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Biserica are două hramuri: Sfinţii Martiri de la Niculiţel şi Sfinţii Împăraţi cei întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena.

Viorel Vladucu

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

04 Iunie 2015

Vizualizari: 600

Voteaza:

Hramul bisericii de la Putinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE